Internațional

Erdogan promite să pedepsească un jurnalist care a publicat o înregistrare video compromiţătoare

Cotidianul Cumhuriyet a publicat o înregistrare video pe site-ul său de Internet, vineri, despre care susţine că arată cum ofiţeri din cadrul jandarmeriei şi poliţiei deschid lăzi amplasate în spatele a trei camioane aparţinând MIT, care conţin arme şi muniţii.

"Individul care a anunţat acest lucru ca un reportaj exclusiv va plăti un preţ mare", a declarat Erdogan într-un interviu acordat duminică televiziunii publice TRT. "Nu voi trece cu vederea acest lucru", a adăugat el.

Reuters a anunţat la 21 mai că martorii oculari şi procurorii ar fi mărturisit că MIT a ajutat la furnizarea de arme către părţi din Siria aflate sub controlul rebelilor islamişti la sfârşitul lui 2013 şi începtul lui 2014, citând un procuror şi mărturii în faţa tribunalului ale ofiţerilor de jandarmerie.

Cumhuriyet a afirmat că înregistrarea video datează din 19 ianuarie 2014 dar nu a precizat cum a obţinut-o.

Erdogan a declarat că acele camioane aparţineau MIT şi transportau ajutor către turcmenii din Siria. El a precizat că procurorii nu au autoritatea de a percheziţiona vehiculele MIT şi fac parte din ceea ce el numeşte "statul paralel", condus de fostul său aliat devenit inamic Fethullah Gulen.

"Aceste acuzaţii împotriva agenţiei naţionale de informaţii şi această operaţiune ilegală reprezintă un fel de activitate de spionaj. Acest ziar este implicat acum în acest spionaj", a declarat Erdogan, adăugând că i-a cerut avocatului său să intenteze un proces.

Agenţia de stat Anadolu a declarat vineri că procurorul din Istanbul a lansat o anchetă împotriva redactorului-şef al Cumhuriyet în baza legii antiterorism. Reuters nu l-a putut contacta pe Dundar pentru comentarii.
sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *