Astăzi 19 Februarie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 16:37
Abonamente

Ultima oră 22 Septembrie 2017, ora 08:01

Estonia și SUA susţin R. Moldova în retragerea trupelor ruse

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Estonia susţine demersul Moldovei de a retrage trupele ruseşti din stânga Nistrului. Declaraţia a fost făcută de liderul de la Tallinn, Kersti Kaljulaid, care s-a întâlnit cu premierul Pavel Filip la New York. 

În cadrul întrevederii, oficiali au discutat despre perspectivele dezvoltării dialogului politic dintre cele două state, iar preşedintele estonian şi-a reiterat întreaga susținere pentru parcursul european al Moldovei. De asemenea, Pavel Filip a avut o întrevedere bilaterală și cu subsecretarul pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat al SUA, Thomas Shannon.

În cadrul întâlnirii, cei doi demnitari au discutat despre consolidarea dialogului strategic dintre Moldova și Statele Unite prin desfăşurarea reuniunilor grupurilor de lucru sectoriale.Thomas Shannon a încurajat Guvernul țării noastre să continue realizarea reformelor care au ca scop modernizarea ţării şi creşterea calităţii nivelului de viaţă al cetăţenilor Republicii Moldova. Pavel Filip se află într-o vizită oficială la New York, unde participă la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale ONU.

Acolo premierul s-a întâlnit cu înalţi demnitari europeni, precum preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, dar şi comisarul pentru Politică de Vecinătate, Johannes Hahn. La New York, Pavel Filip s-a mai întâlnit cu președintele Slovaciei, Andrej Kiska, cu cel al Ucrainei, Petro Porosenko, cu preşedintele georgian, Ghiorghi Margvelașvili, şi cu liderul de la Ankara, Recep Erdogan, dar şi cu președintele României, Klaus Iohannis.

publika.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 16:31

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Fațadele Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală, Palatului Naţional „Nicolae Sulac” și Teatrului Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor fi iluminate artistic.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md