Social

„Eu ajut copiii” – graţie primului card de caritate lansat în Republica Moldova

Şi dacă în Europa este o tradiţie şi un motiv de mândrie deţinerea unui card de afinitate, sau caritate, în esenţa sa, cu care clienţii unei bănci îşi manifestă atitudinea faţă de copii defavorizaţi, atunci în Republica Moldova nu exista un asemenea produs. Victoriabank a lansat în premieră un asemenea tip de card de caritate denumit „Eu ajut copiii”.

Cardul de afinitate a fost lansat în cadrul Programului de responsabilitate socială „Deschide uşile spre viitor” şi este destinat tuturor celor care, la fel ca şi Victoriabank, sunt impulsionaţi de dorinţa de a fi alături de copiii lipsiţi de dragostea părintească sau dezavantajaţi şi doresc să contribuie la rezolvarea problemelor lor.

Evenimentul de lansare a avut loc la Centrul municipal de zi şi de plasament pentru copiii de vârstă fragedă şi familie. La eveniment au fost prezenţi Vicepreşedintele Victoriabank, Ludmila Vangheli, directorul Centrului de plasament, Maria Jechiu, Directorul Direcţiei Carduri Bancare, Vladimir Stovbun, şi, desigur, copiii de la Centrul municipal.

„Centrul de plasament găzduieşte 89 de copii. Dintre aceştia, 23 au probleme grave de sănătate. Cu susţinerea Victoriabank, dorim s-o ajutăm pe Maria Afanas, o fetiţă de cinci ani, care suferă de paralizie cerebrală infantilă şi contracţii ale membrelor inferioare”, ne-a spus Maria Jechiu. „După câteva operaţii, fetiţa ar putea merge fără ajutorul căruciorului. Ne bucurăm că vorbeşte şi îşi exprimă dorinţa de a desena împreună cu toţi copiii, dar sperăm să o vedem pe picioare”, a adăugat directorul Centrului. Maria Jechiu susţine că fetiţa are o soartă dificilă, deoarece a fost abandonată de la vârsta de un anişor, iar părinţii ei nu au venit niciodată să o vadă.

Primii care au contribuit la ajutorul Mariei, sunt colegii ei, alţi copii lipsiţi de dragostea părintească, care au organizat, cu suportul Victoriabank, o expoziţie de desene cu genericul „Ce vreau eu”. Desenele vor fi afişate în filialele băncii. Imaginile filmate în atelierul de creaţie a acestor micuţi, care cu greu reuşesc să ţină pensula în mâini din cauza deficienţelor fizice, sunt şi sursa de inspiraţie pentru realizarea unui spot şi a unui filmuleţ despre copiii care desenează reuniţi de Victoriabank sub genericul „Ce vreau eu”.

Vicepreşedintele Victoriabank, Ludmila Vangheli, a menţionat în cadrul evenimentului de lansare că produsul va uni eforturile băncii şi ale clienţilor pentru a face viaţa acestor micuţi mai bună. „Orice persoană care va deschide un card „Eu ajut copiii” se angajează într-un program de responsabilitate socială. Victoriabank a contribuit deja la salvarea vieţii lui Iuvenaliu Ursu, un copil în vârstă de 10 zile care se află deja într-o clinică din Kiev, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru transpoziţia vaselor magistrale ale inimii. Ne dorim ca şi povestea Mariei să aibă un sfârşit fericit”, a mai spus Ludmila Vangheli. Vicepreşedintele Victoriabank consideră că acţiunea de caritate iniţiată de Victoriabank este un proces care implică participarea tuturor membrilor societăţii şi are ca şi scop susţinerea unui număr cât mai mare de copii din orfelinate şi tineri care se află în dificultate socio-economică.

Cardul „Eu ajut copii” poate fi deschis pe platformă de tip Maestro şi MasterCard la orice filială Victoriabank. „Un asemenea produs există deja în Europa. Modul de funcţionare a lui este unul foarte simplu: atunci când posesorul cardului efectuează o tranzacţie, el plăteşte comision în valoare de un leu, iar Victoriabank dublează suma acumulată şi transferă banii unui fond social special prevăzut pentru nevoile copiilor”, a declarat şeful Direcţiei Carduri Bancare, Vladimir Stovbun. El a mai spus că Victoriabank va dubla fiecare sumă adunată pe acest cont special destinat la moment Mariei, care are nevoie de un lucru vital să poată merge .

După ce s-au jucat, împreună cu clovnii Ciufulici şi Barbie, cu mingi şi baloane, copiii au primit şi cadouri de la Victoriabank.  

D.C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *