Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:58
Abonamente

Actualitate 17 Iunie 2018, ora 12:16

Eugen Tomac a fost ales preşedintele Partidului Mişcarea Populară din România

Marime Font

 
 
 

Noul preşedinte al Partidului Mişcarea Populară de la București este Eugen Tomac. El a fost ales vineri, 16 iunie, în această funcţie, de congresul extraordinar al PMP, după ce fostul președinte al României Traian Băsescu a renunţat la şefia formaţiunii.

Deputatul Eugen Tomac a obţinut votul de încredere al colegilor săi cu moţiunea intitulată „Reîntregim România”, un document prin care îşi asumă responsabilitatea de a continua linia politică trasată de Traian Băsescu. El le-a cerut celor peste 2500 de delegaţi prezenţi la Congresul PMP să nu le pară rău pentru cei care au trădat partidul şi să aibă curajul de a-şi urma obiectivele, relatează Radio România Actualități.

„Eu sunt unul dintre românii care nu s-au născut în România de astăzi, dar s-a născut în România care a fost făurită la 1918. Eu sunt unul dintre românii care a venit la Bucureşti pentru a studia istorie. Am ştiut că aduc în spatele meu mesajul unei generaţii întregi care aştepta dreptate pentru Basarabia şi mi-am asumat acest steag şi îl voi duce cu toată forţa mai departe pentru că cred în acest proiect al reîntregirii noastre. Să nu credeţi că doar obiectul reunirii Republicii Moldova cu România trebuie să fie obiectivul nostru, dar el este stâlpul care face diferenţa între noi şi celelalte partide”, a declarat Eugen Tomac.În discursul în care şi-a anunţat retragerea, Traian Băsescu a subliniat că preluarea conducerii PMP de o generaţie mai tânără reprezintă o nouă etapă pentru partid de relansare, iar primul proiect şi cel mai important trebuie să fie reîntregirea ţării.

Traian Băsescu le-a mai cerut colegilor săi să lupte pentru o justiţie independentă şi o legislaţie care să nu permită controlul politic în procedura de numire şi revocare a procurorilor.

Sursa: Radiochisinau.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md