Cultură

Eugene Ionesco, la Pohang si Tokio

Teatrul „Eugene Ionesco” a mai inregistrat o premiera – actorii lui Vutcarau sunt primii de la noi care au jucat vreodata in Coreea de Sud, unde sustin ca n-au vazut nici un vagabond si nici un cersetor. Vitalie Drucec, Ala Mensicov si Victor Nofit au jucat „Femeile lui Picasso. Jacqueline” la Festivalul international de teatru din Pohang, care a avut loc in perioada 30 iulie – 6 august.

Desi la editia din anul curent a Festivalului international de teatru de la Pohang, s-au jucat in special spectacole de Shakespeare, „Eugene Ionesco” a prezentat „Femeile lui Picasso. Jacqueline”, cu Ala Mensicov, in regia lui Vitalie Drucec. „Am jucat pe pamanturile unde n-a calcat picior de moldovean, unde sunt oameni deschisi, frumosi, muncitori si unde nu am vazut nici un vagabond, nici un cersetor. Sunt foarte buni si la capitolul teatru. Multe spectacole s-au jucat in aer liber, chiar si pe scene de pe litoralul Marii Japoniei, iar intrarea la toate spectacolele era gratis”, ne relateaza Vitalie Drucec.

Printre tarile invitate la editia din acest an a Festivalului de la Pohang s-au mai numarat SUA, Japonia si Rusia. Actorii nostri spera mult sa fie invitati la Pohang si in 2010, cand aici va avea loc o Olimpiada teatrala, sub patronajul presedintelui Coreei de Sud, care e nascut in aceasta localitate. „La editia urmatoare vor participa vreo 30 de tari, iar cel mai bun spectacol al Olimpiadei va fi premiat de catre seful statului coreean. Sper sa participam si noi, cu un spectacol mai mare”, a mentionat Drucec.

Petru Vutcarau si Vitalie Nofit au venit la Pohang din Tokio, iar dupa festival s-au reintors in capitala Japoniei. Aici, „Eugene Ionesco” participa la Bienala Teatrului Kazei, dedicata in acest an lui Matei Visniec. Actorii nostri, printre care si Veaceslav Sambris, si Lucia Pogor, vor juca de sase ori spectacolul „Ioana si Focul”. La inceputul lui septembrie, trupa lui Vutcarau se va reinoarce in RM. Potrivit lui Druce, asa cum scena noului sediu al Teatrului „Eugene Ionesco” mai necesita reparatii, stagiunea din acest an va incepe cu spectacole mai mici: „Sefele”, „Lectia” si „Femeile lui Picasso”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *