Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 09:34
Abonamente
 
 
 

CM 2018 19 Iunie 2016, ora 11:38

Euro 2016: Portugalia dezamăgește din nou

Marime Font

Echipele de fotbal ale Portugaliei și Austriei au terminat la egalitate, 0-0, meciul disputat sâmbătă seară pe stadionul Parc des Princes din Paris, în grupa F a EURO 2016.

Rezultatul pune într-o situație dificilă mai ales echipa Portugaliei, considerată favorită, care se află la a doua egalitate în acest turneu (după 1-1 cu debutanta Islanda), deși fusese considerată ca una dintre cele mai bune ale ediției, iar Austria, învinsă clar de Ungaria în debutul competiției, se poate considera mulțumită, întrucât, deși a fost dominată, păstrează șanse de calificare pentru ultima rundă.

Căpitanul echipei portugheze, Cristiano Ronaldo, nu a fost prea mult marcat de momentul istoric pe care îl trăia: recordul absolut de selecții la echipa națională, cu 128 de prezențe, cu una mai mult decât Luis Figo, aflat, de altfel, în tribune. Probabil și banderola de căpitan de echipă, dar și perspectiva de a deveni primul fotbalist care înscrie la 4 ediții ale Euro (a debutat în 2004, la 18 ani, cu 2 goluri pentru naționala portugheză) l-au făcut să nu se concentreze destul.Obsesia lui Cristiano Ronaldo de a bate record după record s-a transformat, parcă, într-un veritabil blestem, celebrul CR7 nereușind să înscrie nici din lovitura de la 11 m, pe care a ratat-o în minutul 78, când a tras în bară, la un penalti obținut tot de el.

În aceeași grupă, naționala de fotbal a Islandei a terminat la egalitate cu cea a Ungariei, scor 1-1 (1-0), în meciul disputat la Marsilia.

Au marcat: Sigurdsson (40) / Saevarsson (88, autogol).

Islanda, o echipă foarte disciplinată și pragmatică, a condus mult timp grație golului marcat de Gylfi Sigurdsson, din penalti. Egalarea a venit de-abia în finalul meciului, cînd Birkir Saevarsson a înscris un autogol.

Ultimul meci al etapei a doua din grupa E, a fost câștigat de naționala Belgiei cu scorul 3-0, împotriva primei reprezentantive a Irlandei. Meciul s-a jucat la Bordeaux, pe stadionul Matmut Atlantique. Au marcat: Lukaku 48', 70', Witsel 61'.


MOLDPRES

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md