Interviu

„Euro TV în format nou va fi o platformă credibilă şi utilă pentru toţi”

– Ecaterina, în ce constă reforma care se produce, în prezent, la Euro TV?
– Postul de televiziune Euro TV reprezintă o investiţie privată, al cărei scop este crearea unui serviciu aflat în interesul publicului, ferit de imixtiuni politice şi diverse tehnici de manipulare. Istoria noastră nouă a început pe 8 martie 2011. Suntem ghidaţi de garanţia spiritului libertăţii de exprimare şi a pluralismului de opinii, astfel încât consumatorul de informaţie să poată beneficia de o platformă media credibilă şi utilă. Biografia Euro TV a cunoscut diferite etape, dar prezentul îl construim, bazându-ne pe rigorile profesioniste şi pe codul deontologic, care sunt precepte biblice pentru noi.

– În ce măsură sunt prezente astăzi obiectivitatea, echidistanţa şi chiar democraţia în familia Euro TV?
– Aţi remarcat corect – într-adevăr, suntem o familie. Avem şansa de a ne educa, fără să ne punem la colţ unii pe alţii. Vocile şi opiniile din interiorul acestei familii sunt valoroase şi cele mai obiective. Suntem uniţi de un spirit comun, poate uneori aventurier. Dar acest lucru e inevitabil, atunci când echipa e una tânără şi energică. Bineînţeles, echidistanţa şi obiectivitatea sunt nişte obiective-cheie pentru noi, de care ne ghidăm, căci altfel nu poţi fi credibil în faţa telespectatorilor. Acum, când s-a produs revoluţia pe piaţa mediatică din RM, nu e uşor să duci cu zăhărelul pe cineva. Dacă încerci să manipulezi, rişti să fii taxat şi, în final, ignorat de oameni.

– Care este noul format estetic şi de conţinut al Euro TV?
– Ca viziune editorială, Euro TV este un post de televiziune generalist care, pe lângă dezvoltarea unui serviciu independent de ştiri, oferă telespectatorului talk-show-uri în direct, pe subiecte de actualitate, reality-show-uri, dialoguri cu personalităţi cunoscute din ţară, seriale, filme artistice şi documentare.

– Numiţi câteva aspecte importante în evoluţia calităţii emisiunilor de când sunteţi la Euro TV.
– Chiar dacă nu suntem prea mulţi la număr, am reuşit să creăm un serviciu de ştiri deplin, cu două jurnale pe zi, la ora 18.00 şi 20.30. În cadrul acestora încercăm să elucidăm toate evenimentele majore ce se întâmplă în ţară şi interesează publicul.

– Ce loc au în grila de emisie subiectele şi emisiunile cu caracter social? Ce domenii se bucură de o mai mare atenţie: politic, economic, social sau cultural?
– Euro TV are un contract de colaborare şi schimb de programe cu postul românesc de televiziune Antena 1, fapt ce diversifică simţitor grila de emisie şi oferă un plus de informaţie şi distracţie. Ne adresăm publicului de toate vârstele, interesat de evenimentele ce se întâmplă în ţară, dornic să cunoască realitatea în cele mai mici detalii, să înţeleagă transformările din societate, să accepte provocările. Dacă e să mă refer la talk-show-ul „În oglindă”, pe care-l prezint, subiectele principale sunt cele politice şi sociale. Dar toate domeniile pe care le-aţi enumerat îşi găsesc locul în grila de emisie a Euro TV, fiindcă toate sunt foarte importante pentru societate.

– După ce criterii vă selectaţi invitaţii „În oglindă”?
– Nu există nişte criterii bătute în cuie. „Dansăm” în funcţie de tema emisiunii. Mă strădui ca „În oglindă” să apară toţi factorii de decizie, de care depinde rezolvarea problemei abordate în cadrul emisiunii. Apoi, diversitatea de opinii este la fel de prioritară. S-au întâmplat şi situaţii când am dat prioritate unui caz individual şi l-am luat drept temă de discuţie. Spre exemplu, cazul poliţistului Alexandru Ursu din Căuşeni, care a fost sechestrat de miliţia transnistreană şi întemniţat pe nedrept în puşcărie. M-a marcat istoria de viaţă a acestui colaborator al MAI şi mă voi strădui să-i ajut familia prin elucidarea şirului de evenimente care s-au întâmplat, chiar dacă colegii săi poliţişti sunt indiferenţi şi surzi la drama acestei familii. Să ştiţi că mult mai mult îmi place să abordez probleme sociale decât politice.

– Fiind mereu „conectată la realitate”, cum scăpaţi de povara emoţională care, inevitabil, se produce?
– Sportul mă ajută foarte mult şi, bineînţeles, familia. Iar în weekend încerc să nu privesc televizorul şi să mă ocup de ceea ce nu reuşesc în timpul săptămânii: să fiu cu ai mei, să gătesc, să ne vizităm părinţii. Îmi place foarte mult să comunic cu oamenii, dar mă deranjează că de fiecare dată când mă întâlnesc cu cineva mi se pune aceeaşi întrebare: „Vom avea sau nu preşedinte?”. Chiar recent, femeia de serviciu de la clubul de fitness la care merg m-a întrebat: „Dna Ecaterina vom avea sau nu preşedinte?”. M-a pus pe gânduri acest lucru. Viaţa acestei femei nu se va schimba cu nimic dacă va fi ales sau nu şeful statului, dar ei uită de problemele zilnice, de greutăţile pe care trebuie să le înfrunte, punând pe primul loc alegerea preşedintelui. Această problemă a politicienilor a devenit o boală pentru întreaga societate. La acest lucru trebuie să ne gândim cu toţii şi, în special, politicienii.

– Vă mulţumim pentru interviu şi dorim mult succes Euro TV!

T. V. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *