Astăzi 17 Ianuarie 2020, Vineri - Ultima actualizare la ora 22:36
Abonamente

Actualitate 1 Octombrie 2018, ora 10:39

„EuroAlco” - despre divin de calitate și un nou brand

Marime Font

Compania "EuroAlco" SRL este cunoscută dincolo de granițele Moldovei pentru produsele sale de alcool de înaltă calitate, cu toate acestea, în Moldova, doar acum ea devine cunoscută ca producător de divinuri. Întrebarea, Cum s-a întâmplat că aceste produse sunt practic necunoscute pe piața locală, am adresat-o dlui Eugeniu Burciac ,directorul general al întreprinderi,. 

Într-adevăr, compania a fost înregistrată în anul 1994, deși istoria ei îşi ia începutul în trecutul îndepărtat. Totul a început în 1898 la Chișinău, când a fost întemeiată cu fabrica de coniac «Н.Л.Шустовъ съ Сыновьями» („N.L. Şustov şi fiii"). Pe teritoriul fabricii s-a păstrat până în prezent cea mai veche distilerie din Europa, construită de însuși Şustov și considerată un monument de valoare istorică și culturală.

Dar de ce pe rafturile unităţilor comerciale din Moldova Divinurile „EuroAlco" au început să apară abia acum?

Explicaţia e că, inițial, întreprinderea era orientată în exclusivitate exclusiv spre livrările de export. Împreună cu partenerii noștri din alte țări, am dezvoltat un produs, care, după gust și calitate, nu cedează celor mai bune coniacuri franceze. Așa-numita „linie franceză". Anume cu acest scop a fost creată, marca "Louis du Conte". Succesul a fost atât de semnificativ încât nu reușeam întotdeauna să satisfacem toate cererile pentru piețele de export.


- Vorbiţi despre „linia franceză", dar mai există şi alte varietăţi de divinuri?

În primul rând, gusturile consumatorilor din Moldova întotdeauna diferite de preferințele occidentalilor. De exemplu, coniacul, produs în țara noastră în anii 70-80, și cel francez. Gustul și aroma se deosebeau semnificativ. Și nu pentru că coniacul din Moldova era mai inferior, ci pentru că în mod tradițional avem alte preferințe. Pentru linia franceză sunt caracteristice, inclusiv, așa-numitele „tonuri de săpun", iar coniacurile moldovenești se caracterizează printr-o aromă de stejar mai maturată. Prin urmare, noi împărţit convenţional divinul produs de noi în 3 categorii; „linia franceză", „linia moldovenească" și produse intermediare celor două tipuri. Adică – divinuri pentru orice gust.

- În ce țări este furnizat produsul dvs.?

Geografia livrărilor este destul de largă: Ucraina, Polonia, România, Bulgaria, Turkmenistan, Kazahstan, Slovacia, SUA, Canada, China. Desigur, comercializăm produse nu numai cu marca "Louis du Conte". Pentru fiecare piață există un brand separat care este ușor de înțeles de către consumator, dar încercăm să păstrăm calitatea neschimbată. Acest lucru îl denotă, apropo, numărul mare de premii, câștigate la concursurile internaționale de degustare.

- Ați decis să vă lansaţi şi pe piața internă, putem spune acum că a început o nouă etapă a dezvoltării întreprinderii?

Da, aşa este. E o încercare serioasă pentru noi și ne-am pregătit o perioadă îndelungată pentru a face acest pas. Compania "Euro-Alco" SRL dispune de capacități de producție și obiective, care asigură un ciclu tehnologic complet. Podgoriile, vinăria primară, vinăria secundară, beciurile pentru maturarea și maturizarea băuturilor spirtoase, liniile moderne de îmbuteliere și de dopuire. Înainte de a decide să ne lansăm pe piața internă, am mărit baza de materii prime, am achiziționat echipamente suplimentare și, doar după aceea, am luat o astfel de decizie responsabilă. Înțelegem că avem consumatori destul de răsfăţat, că sunt mulți producători pe piață, care activează de mult timp și sunt foarte cunoscuți. Dar suntem siguri că vom reuși să concuram cu succes cu mulți dintre ei.

- Se spune că în Moldova există problema selectării personalului calificat. Cum ați rezolvat această problemă și câte persoane lucrează în prezent în „EuroAlco”?

În cadrul companiei activează 120 de angajați. Colectivul a supraviețuit celei mai teribile crize din 2006. Datorită așa-numitului embargou de vin, compania, care a fost unul dintre cei mai mari furnizori de băuturi alcoolice pe piața rusă, a regresat foarte mult. În această situație a fost extrem de dificil de supraviețuit, mai ales pentru a păstra colectivul de profesioniști. Am reușit. Și, într-adevăr, nu este deloc simplu să menţii și să găseşti angajați buni, profesioniștii dedicați meseriei lor. Multe persoane lucrează aici mai bine de 20 de ani. Am devenit practic o familie, în care fiecare munceşte pentru o cauză comună. De exemplu, directorul de producție, tehnologul principal Tatiana Climco, are peste 30 de ani de experiență în industria vinicolă. Totul se desfăşoară numai sub controlul ei atent. Sau cupajistul Valeriu Rusu - lucrează cu noi de peste 20 de ani. Suntem mândri de unul dintre cei mai buni ingineri ai ramurii, inginerul-șef al întreprinderii – Constantin Lupu. Larisa Chebeşeva, șefa secţiei de îmbuteliere și Ala Florea, șefa secţiei de produse finite, sunt veteranii întreprinderii. Cunosc toate nuanțele producției până la cele mai mici detalii. Lista poate fi continuată. Dar esenţialul rămâne neschimbat: fiecare angajat este mândru de compania sa și încearcă să facă totul în folosul ei.

- Să revenim la piața locală: care sunt planurile dvs.? Cu ce doriți să surprindeți consumatorului nostru?

Așa cum am spus mai devreme, produsele noastre sunt cunoscute de mult timp în multe țări și acum vrem ca și pe piața locală cât mai mulți oameni să cumpere și să aprecieze produsele „EuroAlco”. Nu ne punem scopul să câștigăm foarte mult, dorim să câștigăm permanent, stabil, o lungă perioadă de timp. Echipa își propune să trăiască și să lucreze aici o perioadă îndelungată de timp. Și este mândră de întreprinderea sa. Anume din acest motiv, dar nu numai, nu majorăm prețurile produsului finit, așa cum fac unii producători, oferind apoi uneori reduceri. Noi, practic, reduceri nu avem. Oferim imediat un preț onest pentru un produs bun. Ca fiecare cetățean al republicii noastre să-şi poată permite să împodobească o masă festivă cu un divin de calitate.

- Ce denumire va avea divinul lansat în Moldova?

După cum ați observat, „Louis du Conte" a apărut deja pe rafturi. Este prima noastră marcă. Având în vedere succesul înregistrat în alte țări, am decis să-l vindem în Moldova. Acesta este disponibil în trei variante de prezentare: sticlă standard pentru divinul Gloria; sticlă exclusivă Quadro, versiune de suvenire Monaco. În viitorul apropiat, veți putea procura divin cu o altă marcă – „Marele LOGOFĂT", creat special pentru piața din Moldova.

- Care este diferența dintre aceste două mărci?

Produsele ambelor branduri vor fi de cea mai înaltă calitate. Dar, desigur, ele vor fi diferite. „Louis du Conte" clasic, familiar consumatorului occidental de divin. Fiindcă mulți compatrioți locuiesc sau călătoresc în străinătate, aceştia se obișnuiesc deja cu anumite gusturi, şi pentru ei, posibil, ar fi mai potrivit „Louis du Conte". Iar „Marele LOGOFĂT" e un divin, pe care-l considerăm mândria noastră. Este produs pe baza unei tehnologii speciale, mai familiară Moldovei. Am încercat să îmbinăm tot ce-i mai bun în acest produs: tehnologii moderne, experiența multor generații și, desigur, am adăugat ceva din experiența şi sufletul nostru. Sperăm că acest produs va fi pe gustul cunoscătorilor adevărați ai divinurilor de înaltă calitate.

- Și de ce anume «Logofăt»?

Este un tribut al istoriei Moldovei. Titlul Marele Logofăt era utilizat în Moldova şi în Valahia medievală şi avea sensul de conducător al cancelariei domnitorului şi custode al sigiliului ţării. În lipsa domnitorului Moldovei, funcţiile lui le exercita Marele Logofăt. Mulți dintre logofeţi erau personalități, cu adevărat, remarcabile, înțelepte și importante. „Bunătatea domnitorilor consolidează țara, cruzimea și, mai ales, lăcomia lor — o distrug». (Miron Costin, Marele Logofăt al Moldovei, "Letopisețul Țării Moldovei")

Apropo, documentele lui Ștefan cel Mare, de obicei, începeau cu fraza: „Gospodarul a poruncit, logofătul a diriguit, pisarul a scris ...“. Puțini oameni știu, că marele logofăt Ioan Tăutu, care a trăit pe timpul lui Ștefan decât Mare, a fost primul moldovean, care a gustat cafeaua. Dar, după cum se știe, un coniac bun completează ideal o ceașcă de cafea adevărată.

Ne dorim ca acest divin să fie o băutură cu adevărat națională, de care am putea fi cu toții mândri și chiar departe de Patria noastră, văzând marca «Logofăt», oamenii să-şi amintească de Moldova.

- Aveţi un proiect ambițios, având în vedere nivelul ridicat al concurenței pe această piață. Dar ce perioadă de maturare va avea divinul «Logofăt»?La etapa actuală vom oferi clienților divin maturat timp de 5,7 și 10 ani. În viitor, ne propunem să comercializăm un lot special limitat, cu o maturare de 15 ani. Dar la moment e doar un proiect.

- Cât de curând «Logofăt» va apărea pe rafturile magazinelor noastre?

La începutul lunii octombrie vom da start vânzărilor oficiale și sperăm că foarte curând el va fi disponibil în fiecare punct comercial. Prin urmare, uitaţi-vă cu atenţie pe rafturi sau, pur şi simplu, întrebați consultanţii. Lista magazinelor, unde se vor face primele livrări, va fi postată pe internet, pe site-ul oficial www.euroalco.md și pe pagina «EuroAlco» din Facebook. Deveniți abonaţii paginii și veţi afla printre primii toate noutățile companiei «EuroAlco». 

D.C.

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 22:05

Maia Sandu își atacă foștii aliați: „Între mine şi Andrei Năstase există divergenţe iar O. Țîcu l-a ajutat pe Ion Ceban să câștige Primăria Chișinău”

Maia Sandu își atacă foștii aliați: „Între mine şi Andrei Năstase există divergenţe iar O. Țîcu l-a ajutat pe Ion Ceban să câștige Primăria Chișinău”

 Liderul PAS, Maia Sandu, acuză Partidul Unității Naționale că l-a ajutat pe socialistul Ion Ceban să câștige Primăria Chișinău prin atacurile făcute de reprezentanții formațiunii la adresa candidatului ACUM, Andrei Năstase. Declarațiile au fost făcute de către Maia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 19:51

Cristina Țărnă: Ce i se întâmplă lui Viorel Morari înseamnă răzbunarea scheletelor din sertarele PA

Cristina Țărnă: Ce i se întâmplă lui Viorel Morari înseamnă răzbunarea scheletelor din sertarele PA

 Fosta vicedirectoare a Centrului Național Anticorupție, Cristina Țărnă, consideră că arestarea fostului șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari și ceea ce i se întâmplă acestuia înseamnă răzbunarea scheletelor din sertarele PA. Potrivit ei, toți cei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 19:18

 Viceprimarul municipiului București, Aurelian Bădulescu, a infirmat categoric semnarea oricărui act sau acord de colaborare, dintre Chișinău și București, de către partea română, în cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău, din 15 ianuarie. Acesta susține că...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 19:11

 Procuratura Generală a contestat încheierea Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana din 13 ianuarie curent, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului preventiv în privința șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost admis parțial.

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 17 Ianuarie 2020, ora: 18:16 de Mihaela Culcinschi

La începutul acestei săptămâni, Vladimir Putin a propus implementarea unui șir de schimbări în Constituția Rusiei, printre care: acordarea pentru Duma de Stat a dreptului de a numi prim-ministrul, înăsprirea condițiilor alegerii președintelui, astfel ca orice...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 18:10

Gigantul aeronautic Airbus a anunţat vineri că efectuat cu succes prima decolare bazată pe recunoaştere vizuală, complet automatizată, cu un avion de test din familia Airbus, pe aeroportul Toulouse-Blagnac.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 18:09

El a scris pe pagina sa de Facebook că va discuta cu colegii din teritoriu, precum și cu cei de la celelalte partide din cadrul Mișcării Politice Unirea și ulterior va anunța decizia finală.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 16:41

După atât timp, România intră în rândul lumii și va avea, în sfârșit, buletine biometrice. Îți vor încăpea în portofel, dar fac mai mult decât să fie mici.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:50

China a înregistrat în 2019 CEA MAI SLABĂ creştere economică din ultimii 29 de ani

China a înregistrat în 2019 CEA MAI SLABĂ creştere economică din ultimii 29 de ani

Creşterea economică a Chinei a fost de 6,1% în 2019, cea mai slabă din ultimii aproape 30 de ani, în contextul războiului comercial cu Statele Unite, însă regimul de la Beijing a introdus o serie de măsuri pentru a contracara o scădere şi mai mare anul acesta, relatează...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:47

Negocierile comerciale între UE şi SUA merg în direcţia potrivită: Bursele europene reacţionează şi ating un record istoric

Negocierile comerciale între UE şi SUA merg în direcţia potrivită: Bursele europene reacţionează şi ating un record istoric

Bursele europene au atins un record istoric, vineri, după ce Phil Hogan, comisarul european pentru Comerţ, a anunţat că negocierile cu Washingtonul se înreaptă în direcţia potrivită, ceea ce a liniştit pentru moment investitorii, potrivit Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:45

Cutremur în cazul Caracal! Gheorghe Dincă a depus plângere penală! Pe cine a denunțat

Cutremur în cazul Caracal! Gheorghe Dincă a depus plângere penală! Pe cine a denunțat

Situație halucinantă în cazul de Carcal. Părinții Luizei și ai Alexandrei au rămas fără cuvinte când au auzit. Se pare că lui Gheorghe Dincă, nu prea îi convine situația în care se află acum. Acesta este nemulțumit de cum a fost tratat de forțele de ordine.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:22

Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur a împlinit 80 de ani

Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur a împlinit 80 de ani

Primul Preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a împlinit vineri, 17 ianuarie, 80 de ani.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:14

Mărturia emoţionantă a unei jurnaliste de top de la CNN despre întoarcerea în Chişinău, oraşul natal, după 30 de ani

Mărturia emoţionantă a unei jurnaliste de top de la CNN despre întoarcerea în Chişinău, oraşul natal, după 30 de ani

O jurnalistă premiată, originară din Chişinău, a scris pentru CNN o mărturie emoţionantă despre momentul în care şi-a vizitat ţara natală după trei decenii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:11

Sondaj: Deși recunosc rămânerea în urmă față de Occident, rușii se consideră ”popor ales” cu un rol deosebit în istorie

Un procent de 61% dintre ruși sunt rușinați de faptul că poporul rus trăiește „în sărăcie veșnică și nesiguranță”, rezultă din rezultatele sondajului realizat de ”Levada Center”, potrivit Meduza.io.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 14:30

ANRE, reacție după scumpirea carburanților: NU AVEM nici o informație

ANRE, reacție după scumpirea carburanților: NU AVEM nici o informație

După ce șoferii s-au trezit astăzi, 17 ianuarie, cu prețuri majorate la carburanți, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) vine cu un comentariu în acest sens.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 14:28

Companiile de transport din Capitală cer majorarea prețului pentru o călătorie cu microbuzul până la 10 lei

Companiile de transport din Capitală cer majorarea prețului pentru o călătorie cu microbuzul până la 10 lei

Companiile de transport care prestează servicii de transportare a pasagerilor în Capitală cer ca prețul unui bilet de călătorie cu microbuzul să fie majorat. În acest sens, în data de 13 ianuarie, companiile de transport au depus o cerere de ajustare a tarifului pentru serviciile de...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 17 Ianuarie 2020, ora: 11:47

Republica Moldovenească a Întregii Moldove!

Republica Moldovenească a Întregii Moldove!

Mai multe state din lume şi-au delimitat perioadele istorice prin numerotarea lor. Astfel, avem cinci republici franceze, trei poloneze, trei greceşti şi tocmai şase sud-coreene. În ordine similară, avem trei Reich-uri germane (deşi primul s-a numit Sfântul Imperiul Roman),...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 11:37

ULTIMA ORĂ /// UNIONIȘTII intră în luptă - Vlad Țurcanu este candidatul PUN pentru alegerile parlamentare noi desfășurate la Hâncești / VIDEO

ULTIMA ORĂ /// UNIONIȘTII intră în luptă - Vlad Țurcanu este candidatul PUN pentru alegerile parlamentare noi desfășurate la Hâncești / VIDEO

Partidul Unității Naționale și-a prezentat candidatul la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, la alegerile parlamentare noi desfășurate în circumscripția 38, Hâncești. Este vorba despre Vlad Țurcanu, prim-vicepreședintele partidului, informează...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 11:29

Mamele din Orhei continuă să primească 7 și 10 mii de lei datorită lui Șor

Mamele din Orhei continuă să primească 7 și 10 mii de lei datorită lui Șor

Încă 54 de tinere familii din municipiul Orhei au primit vineri, 17 ianuarie, alocațiile suplimentare la nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”, lansat în anul 2015 de fostul primar al localității, Ilan Șor. Datorită acestui proiect, dar și a altor programe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:57

Tănase, despre eliberarea lui Filat: Sandu și Dodon s-au grăbit cu acuzațiile

Tănase, despre eliberarea lui Filat: Sandu și Dodon s-au grăbit cu acuzațiile

Vlad Filat nu a făcut nimic altceva decât să utilizeze prevederile legale pentru a-i fi redus termenul de detenție, iar eliberarea sa nu are în spate niciun fel de teorie a conspirației, în pofida acuzațiilor reciproce pe care și le-au adus Maia Sandu și Igor Dodon....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:47

PROGNOZA METEO PE 7 ZILE - FOTO

PROGNOZA METEO PE 7 ZILE - FOTO

 Vin gerurile! Meteorologii anunță pentru sfârșitul de săptămână temperaturi nițel mai scăzute decât în zilele anterioare. Totuși, acestea rămân a fi anormal de ridicate pentru această perioadă a anului.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:15

HOROSCOP 17 IANUARIE 2020. Previziuni toate zodiile

HOROSCOP 17 IANUARIE 2020. Previziuni toate zodiile

HOROSCOP 17 ianuarie 2020. Iată ce vă rezervă astrele, în funcție de zodie, pentru ziua de vineri, 17 ianuarie 2020.  Berbec  Se apropie weekend-ul și ești cuprins de romantism. Îți îndrepți toată atenția către partenerul de viață. Un incident recent...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:13

Reacția fostului prieten al lui Dodon, acuzat că ar fi publicat pozele din vacanțele de lux: Dacă rămâne președinte, RENUNȚ la cetățenia R. Moldova

Reacția fostului prieten al lui Dodon, acuzat că ar fi publicat pozele din vacanțele de lux: Dacă rămâne președinte, RENUNȚ la cetățenia R. Moldova

Igor Grigoriev, fostul coleg de facultate al lui Igor Dodon, pe care șeful statului l-a acuzat că ar fi pus la dispoziția presei pozele pe care președintele le-a făcut în vacanțele sale de lux, a anunțat că nu are nicio legătură cu asta și că a părăsit Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:08

DEZASTRU FĂCUT DE UN ȘOFER BEAT. Și-a băgat prietenii în spital/ VIDEO

DEZASTRU FĂCUT DE UN ȘOFER BEAT. Și-a băgat prietenii în spital/ VIDEO

Accident de groază în capitală. Doi tineri au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau ca pasageri s-a izbit violent într-un copac. La volan se afla prietenul victimelor, un tânăr de 21 de ani, în stare avansată de ebrietate

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)