Astăzi 25 Mai 2020, Luni - Ultima actualizare la 24 Mai 2020
Abonamente

Actualitate 1 Octombrie 2018, ora 10:39

„EuroAlco” - despre divin de calitate și un nou brand

Marime Font

Compania "EuroAlco" SRL este cunoscută dincolo de granițele Moldovei pentru produsele sale de alcool de înaltă calitate, cu toate acestea, în Moldova, doar acum ea devine cunoscută ca producător de divinuri. Întrebarea, Cum s-a întâmplat că aceste produse sunt practic necunoscute pe piața locală, am adresat-o dlui Eugeniu Burciac ,directorul general al întreprinderi,. 

Într-adevăr, compania a fost înregistrată în anul 1994, deși istoria ei îşi ia începutul în trecutul îndepărtat. Totul a început în 1898 la Chișinău, când a fost întemeiată cu fabrica de coniac «Н.Л.Шустовъ съ Сыновьями» („N.L. Şustov şi fiii"). Pe teritoriul fabricii s-a păstrat până în prezent cea mai veche distilerie din Europa, construită de însuși Şustov și considerată un monument de valoare istorică și culturală.

Dar de ce pe rafturile unităţilor comerciale din Moldova Divinurile „EuroAlco" au început să apară abia acum?

Explicaţia e că, inițial, întreprinderea era orientată în exclusivitate exclusiv spre livrările de export. Împreună cu partenerii noștri din alte țări, am dezvoltat un produs, care, după gust și calitate, nu cedează celor mai bune coniacuri franceze. Așa-numita „linie franceză". Anume cu acest scop a fost creată, marca "Louis du Conte". Succesul a fost atât de semnificativ încât nu reușeam întotdeauna să satisfacem toate cererile pentru piețele de export.

Loading...


- Vorbiţi despre „linia franceză", dar mai există şi alte varietăţi de divinuri?

În primul rând, gusturile consumatorilor din Moldova întotdeauna diferite de preferințele occidentalilor. De exemplu, coniacul, produs în țara noastră în anii 70-80, și cel francez. Gustul și aroma se deosebeau semnificativ. Și nu pentru că coniacul din Moldova era mai inferior, ci pentru că în mod tradițional avem alte preferințe. Pentru linia franceză sunt caracteristice, inclusiv, așa-numitele „tonuri de săpun", iar coniacurile moldovenești se caracterizează printr-o aromă de stejar mai maturată. Prin urmare, noi împărţit convenţional divinul produs de noi în 3 categorii; „linia franceză", „linia moldovenească" și produse intermediare celor două tipuri. Adică – divinuri pentru orice gust.

- În ce țări este furnizat produsul dvs.?

Geografia livrărilor este destul de largă: Ucraina, Polonia, România, Bulgaria, Turkmenistan, Kazahstan, Slovacia, SUA, Canada, China. Desigur, comercializăm produse nu numai cu marca "Louis du Conte". Pentru fiecare piață există un brand separat care este ușor de înțeles de către consumator, dar încercăm să păstrăm calitatea neschimbată. Acest lucru îl denotă, apropo, numărul mare de premii, câștigate la concursurile internaționale de degustare.

- Ați decis să vă lansaţi şi pe piața internă, putem spune acum că a început o nouă etapă a dezvoltării întreprinderii?

Da, aşa este. E o încercare serioasă pentru noi și ne-am pregătit o perioadă îndelungată pentru a face acest pas. Compania "Euro-Alco" SRL dispune de capacități de producție și obiective, care asigură un ciclu tehnologic complet. Podgoriile, vinăria primară, vinăria secundară, beciurile pentru maturarea și maturizarea băuturilor spirtoase, liniile moderne de îmbuteliere și de dopuire. Înainte de a decide să ne lansăm pe piața internă, am mărit baza de materii prime, am achiziționat echipamente suplimentare și, doar după aceea, am luat o astfel de decizie responsabilă. Înțelegem că avem consumatori destul de răsfăţat, că sunt mulți producători pe piață, care activează de mult timp și sunt foarte cunoscuți. Dar suntem siguri că vom reuși să concuram cu succes cu mulți dintre ei.

- Se spune că în Moldova există problema selectării personalului calificat. Cum ați rezolvat această problemă și câte persoane lucrează în prezent în „EuroAlco”?

În cadrul companiei activează 120 de angajați. Colectivul a supraviețuit celei mai teribile crize din 2006. Datorită așa-numitului embargou de vin, compania, care a fost unul dintre cei mai mari furnizori de băuturi alcoolice pe piața rusă, a regresat foarte mult. În această situație a fost extrem de dificil de supraviețuit, mai ales pentru a păstra colectivul de profesioniști. Am reușit. Și, într-adevăr, nu este deloc simplu să menţii și să găseşti angajați buni, profesioniștii dedicați meseriei lor. Multe persoane lucrează aici mai bine de 20 de ani. Am devenit practic o familie, în care fiecare munceşte pentru o cauză comună. De exemplu, directorul de producție, tehnologul principal Tatiana Climco, are peste 30 de ani de experiență în industria vinicolă. Totul se desfăşoară numai sub controlul ei atent. Sau cupajistul Valeriu Rusu - lucrează cu noi de peste 20 de ani. Suntem mândri de unul dintre cei mai buni ingineri ai ramurii, inginerul-șef al întreprinderii – Constantin Lupu. Larisa Chebeşeva, șefa secţiei de îmbuteliere și Ala Florea, șefa secţiei de produse finite, sunt veteranii întreprinderii. Cunosc toate nuanțele producției până la cele mai mici detalii. Lista poate fi continuată. Dar esenţialul rămâne neschimbat: fiecare angajat este mândru de compania sa și încearcă să facă totul în folosul ei.

- Să revenim la piața locală: care sunt planurile dvs.? Cu ce doriți să surprindeți consumatorului nostru?

Așa cum am spus mai devreme, produsele noastre sunt cunoscute de mult timp în multe țări și acum vrem ca și pe piața locală cât mai mulți oameni să cumpere și să aprecieze produsele „EuroAlco”. Nu ne punem scopul să câștigăm foarte mult, dorim să câștigăm permanent, stabil, o lungă perioadă de timp. Echipa își propune să trăiască și să lucreze aici o perioadă îndelungată de timp. Și este mândră de întreprinderea sa. Anume din acest motiv, dar nu numai, nu majorăm prețurile produsului finit, așa cum fac unii producători, oferind apoi uneori reduceri. Noi, practic, reduceri nu avem. Oferim imediat un preț onest pentru un produs bun. Ca fiecare cetățean al republicii noastre să-şi poată permite să împodobească o masă festivă cu un divin de calitate.

- Ce denumire va avea divinul lansat în Moldova?

După cum ați observat, „Louis du Conte" a apărut deja pe rafturi. Este prima noastră marcă. Având în vedere succesul înregistrat în alte țări, am decis să-l vindem în Moldova. Acesta este disponibil în trei variante de prezentare: sticlă standard pentru divinul Gloria; sticlă exclusivă Quadro, versiune de suvenire Monaco. În viitorul apropiat, veți putea procura divin cu o altă marcă – „Marele LOGOFĂT", creat special pentru piața din Moldova.

- Care este diferența dintre aceste două mărci?

Produsele ambelor branduri vor fi de cea mai înaltă calitate. Dar, desigur, ele vor fi diferite. „Louis du Conte" clasic, familiar consumatorului occidental de divin. Fiindcă mulți compatrioți locuiesc sau călătoresc în străinătate, aceştia se obișnuiesc deja cu anumite gusturi, şi pentru ei, posibil, ar fi mai potrivit „Louis du Conte". Iar „Marele LOGOFĂT" e un divin, pe care-l considerăm mândria noastră. Este produs pe baza unei tehnologii speciale, mai familiară Moldovei. Am încercat să îmbinăm tot ce-i mai bun în acest produs: tehnologii moderne, experiența multor generații și, desigur, am adăugat ceva din experiența şi sufletul nostru. Sperăm că acest produs va fi pe gustul cunoscătorilor adevărați ai divinurilor de înaltă calitate.

- Și de ce anume «Logofăt»?

Este un tribut al istoriei Moldovei. Titlul Marele Logofăt era utilizat în Moldova şi în Valahia medievală şi avea sensul de conducător al cancelariei domnitorului şi custode al sigiliului ţării. În lipsa domnitorului Moldovei, funcţiile lui le exercita Marele Logofăt. Mulți dintre logofeţi erau personalități, cu adevărat, remarcabile, înțelepte și importante. „Bunătatea domnitorilor consolidează țara, cruzimea și, mai ales, lăcomia lor — o distrug». (Miron Costin, Marele Logofăt al Moldovei, "Letopisețul Țării Moldovei")

Apropo, documentele lui Ștefan cel Mare, de obicei, începeau cu fraza: „Gospodarul a poruncit, logofătul a diriguit, pisarul a scris ...“. Puțini oameni știu, că marele logofăt Ioan Tăutu, care a trăit pe timpul lui Ștefan decât Mare, a fost primul moldovean, care a gustat cafeaua. Dar, după cum se știe, un coniac bun completează ideal o ceașcă de cafea adevărată.

Ne dorim ca acest divin să fie o băutură cu adevărat națională, de care am putea fi cu toții mândri și chiar departe de Patria noastră, văzând marca «Logofăt», oamenii să-şi amintească de Moldova.

- Aveţi un proiect ambițios, având în vedere nivelul ridicat al concurenței pe această piață. Dar ce perioadă de maturare va avea divinul «Logofăt»?La etapa actuală vom oferi clienților divin maturat timp de 5,7 și 10 ani. În viitor, ne propunem să comercializăm un lot special limitat, cu o maturare de 15 ani. Dar la moment e doar un proiect.

- Cât de curând «Logofăt» va apărea pe rafturile magazinelor noastre?

La începutul lunii octombrie vom da start vânzărilor oficiale și sperăm că foarte curând el va fi disponibil în fiecare punct comercial. Prin urmare, uitaţi-vă cu atenţie pe rafturi sau, pur şi simplu, întrebați consultanţii. Lista magazinelor, unde se vor face primele livrări, va fi postată pe internet, pe site-ul oficial www.euroalco.md și pe pagina «EuroAlco» din Facebook. Deveniți abonaţii paginii și veţi afla printre primii toate noutățile companiei «EuroAlco». 

D.C.

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Mai 2020, ora: 15:17

Senatoarea de Iași, către Ion Chicu: ”Un politruc și mujic needucat”

Senatoarea de Iași, către Ion Chicu: ”Un politruc și mujic needucat”

Un politruc, un mujic de la Chisinău s-a trezit să mulțumească într-un mod incalificabil României pentru ajutorul dat fraților noștri de peste Prut în lupta cu noul coronavirus.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Mai 2020, ora: 09:29

Cele două emisfere ale creierului lui Dodon

Cele două emisfere ale creierului lui Dodon

 Săptămâna trecută va rămâne în istorie ca „săptămâna Kuliokului”. Pentru a devia cumva atenția opiniei publice de la „kuliok”, regimul lui Dodon a aruncat în luptă toate fumigenele pe care le avea.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Mai 2020, ora: 17:35

Maia Sandu: România trebuie să ştie că Dodon şi Chicu nu reprezintă opinia cetăţenilor R. Moldova

Maia Sandu: România trebuie să ştie că Dodon şi Chicu nu reprezintă opinia cetăţenilor R. Moldova

 Guvernul lui Dodon a întrecut orice măsură, atacurile de azi ale lui Chicu demonstrează lipsă de respect atât faţă de România, cât şi faţă de cetăţenii Republicii Moldova, a declarat Maia Sandu precizând că România trebuie să ştie că nici...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Mai 2020, ora: 16:42

Vlad Țurcanu: De ce premierul moldovean a sărit la gâtul României

Vlad Țurcanu: De ce premierul moldovean a sărit la gâtul României

 Ieșirea grosolană a premierului moldovean la adresa României a trezit pe ambele maluri ale Prutului reacții firești de furie și revoltă, provocând chiar și o ripostă oficială din partea MAE român. Dar ar fi o greșeală să punem declarațiile lui Ion Chicu doar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Mai 2020, ora: 12:35

Un „kuliok” și cinci petarde / Scandalul pornit de Chicu - o nouă tentativă de a distrage atenția de la MITA LUATĂ DE DODON DE LA PLAHOTNIUC

Un „kuliok” și cinci petarde / Scandalul pornit de Chicu - o nouă tentativă de a distrage atenția de la MITA LUATĂ DE DODON DE LA PLAHOTNIUC

Experții serviciilor speciale rusești încearcă cu disperare să salveze ce mai pot din imaginea lui Dodon.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Mai 2020, ora: 11:00

Primarul Iașului către Chicu: Cum poți să te superi pe un repetent la istorie că ia note mici?

Primarul Iașului către Chicu: Cum poți să te superi pe un repetent la istorie că ia note mici?

Ne pare nespus de rău, domnule Chicu, vremelnic prim-ministru al Republicii Moldova, că ați ratat șansa de a rămâne, cât de puțin, în cartea de istorie a Moldovei. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Mai 2020, ora: 09:02

VIDEO / Câine-robot paznic la OI. Cățelul din metal poate fi folosit de agricultori să monitorizeze recoltele

VIDEO / Câine-robot paznic la OI. Cățelul din metal poate fi folosit de agricultori să monitorizeze recoltele

Oieritul trece la un alt nivel în Noua Zeelandă! O companie a creat un câine robot care poate mâna oile, dar poate fi folosit de agricultori și ca să monitorizeze recoltele. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Mai 2020, ora: 08:56

Ministerul Afacerilor Externe a României reacționează la declarațiile deplasate a premierului românofob Ion Chicu

Ministerul Afacerilor Externe a României reacționează la declarațiile deplasate a premierului românofob Ion Chicu

 Față de declarațiile denigratoare la adresa României postate în cursul zilei de astăzi, 22 mai 2020, pe o platformă de socializare, de către Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu, MAE român consideră că acestea sunt complet inacceptabile și...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 23 Mai 2020, ora: 08:56

Ce s-a întâmplat până la urmă cu asistenta medicală din Rusia care și-a pus costumul de protecție peste lenjeria intimă

Ce s-a întâmplat până la urmă cu asistenta medicală din Rusia care și-a pus costumul de protecție peste lenjeria intimă

 Mai mulți medicii ruși și un politician au sărit în apărarea asistentei medicale care a fost mustrată după ce a fost pozată purtând doar lenjerie intimă pe sub echipamentul de protecție.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 23 Mai 2020, ora: 08:52

Portugalia deschide ușile turiștilor și anunță condițiile pentru cei care vin cu avionul

Portugalia deschide ușile turiștilor și anunță condițiile pentru cei care vin cu avionul

Uşile Portugaliei sunt deschise turiştilor, a declarat vineri ministrul de Externe, Augusto Santos Silva, una din primele ţări europene care urează bun venit vizitatorilor străini, transmite Reuters, citată de Agerpres. "Turiştii sunt întâmpinaţi cu bucurie în...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 23 Mai 2020, ora: 08:42

Horoscopul zilei de azi, SÂMBĂTĂ 23 MAI 2020. Ce trebuie să scoți la lumină?

Horoscopul zilei de azi, SÂMBĂTĂ 23 MAI 2020. Ce trebuie să scoți la lumină?

  Luna noua in Gemeni incepe sa creasca timid si sa iti dea noi idei de reinnoire. Venus retrograd in Gemeni, la fel si Saturn, Jupiter si Pluto ne reamintesc ca traim vremuri ciudate. Nu te aventura foarte departe, pe terenuri necunoscute.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2020, ora: 16:48

CORONAVIRUSUL continuă să FACĂ RAVAGII / +143 de cazuri NOI din care 15 sunt cadre medicale

CORONAVIRUSUL continuă să FACĂ RAVAGII / +143 de cazuri NOI din care 15 sunt cadre medicale

Pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost înregistrate 143 de cazuri noi de infecție cu COVID-19, după procesarea a 1217 de probe. 

( ) Citeşte tot articolul

Politică 22 Mai 2020, ora: 14:40

FĂRĂ COMENTARII / Premierul lui „KULIOK VODĂ” revine la retorica anti-europeană și românofobă

FĂRĂ COMENTARII / Premierul lui „KULIOK VODĂ” revine la retorica anti-europeană și românofobă Foto: simbol

Redăm mai jos un comentariu descalificant al premierului R. Moldova, Ion Chicu, subalternul lui Igor Dodon:

( ) Citeşte tot articolul

Politică 22 Mai 2020, ora: 13:14

Anatol Șalaru: Politica externă echilibrată și vițelul la poarta nouă

Anatol Șalaru: Politica externă echilibrată și vițelul la poarta nouă

Izolarea lui Igor Dodon de către omologii săi din Uniunea Europeană dar, mai ales de vecinii România și Ucraina, a devenit singurul rezultat, singura certitudine, a așa numitei politici externe echilibrate. Practic, minunea de echilibru a lui Igor Dodon s-a transformat într-o...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 22 Mai 2020, ora: 13:07

Toți DEPUTAȚII din R. Moldova intră în autoizolare din 22 mai până la aflarea rezultatelor testelor de COVID-19

Toți DEPUTAȚII din R. Moldova intră în autoizolare din 22 mai până la aflarea rezultatelor testelor de COVID-19

O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi, de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 22 Mai 2020, ora: 12:53

COVID-19 mai face o nouă victimă în R. Moldova

COVID-19 mai face o nouă victimă în R. Moldova

COVID-19 a provocat un nou deces în Republica Moldova, astfel, bilanțul total al victimelor fiind de 234.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 22 Mai 2020, ora: 12:44

Se reface Blocul ACUM? Andrei Năstase a discutat cu Maia Sandu planul de DEMITERE a lui Igor Dodon

Se reface Blocul ACUM? Andrei Năstase a discutat cu Maia Sandu planul de DEMITERE a lui Igor Dodon

Mai mulți membri ai Platformei DA și ai PAS s-au întâlnit în urmă cu câteva zile.

( ) Citeşte tot articolul

Social 22 Mai 2020, ora: 12:26

Gazoductul Ungheni-Chișinău ar putea fi finalizat până la 1 august

Gazoductul Ungheni-Chișinău ar putea fi finalizat până la 1 august

Magistrala de gaze Ungheni-Chișinău va fi finalizată până la 1 august 2020, susține Ministerul Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova. Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a avut joi o discuție, despre gazoduct, cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2020, ora: 12:21

Viceguvernatoarea BNM Cristina Harea a demisionat din funcție

Viceguvernatoarea BNM Cristina Harea a demisionat din funcție

 Viceguvernatorea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Cristina Harea, și-a depus cererea de demisie din funcție, invocând motive personale, scrie Ziarul de Gardă.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 22 Mai 2020, ora: 12:16

Rețetă / Fursecuri cu unt de arahide din 3 ingrediente

Rețetă / Fursecuri cu unt de arahide din 3 ingrediente

Din când în când nu doar că ne loveşte pofta de dulce, dar parcă simţim nevoia să fim chiar noi cei care pregătim ceva delicios şi ne încântăm papilele gustative. Sunt multe deserturi delicioase şi sănătoase pe care le putem încerca în...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 22 Mai 2020, ora: 12:11

PCCOCS a descins cu percheziții matinale la Procuratura Anticorupție și CNA

PCCOCS a descins cu percheziții matinale la Procuratura Anticorupție și CNA

 Procurorii PCCOCS au descins în această dimineață cu percheziții la Centrul Național Anticorupție, dar și la Procuratura Anticorupție.

( ) Citeşte tot articolul

Social 22 Mai 2020, ora: 12:08

Paștele Blajinilor ar putea fi anulat sau amânat din nou

Paștele Blajinilor ar putea fi anulat sau amânat din nou

 Discuțiile în jurul organizării și desfășurării Paștelui Blajinilor continuă. În timp ce biserica spune da, epidemiologii se pronunță contra.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2020, ora: 12:01

Bulgaria a ridicat pentru cetățenii UE interdicția de intrare pe teritoriul său

Bulgaria a ridicat pentru cetățenii UE interdicția de intrare pe teritoriul său

 Bulgaria, țară care a început să reducă restricțiile impuse din cauza coronavirusului, a renunțat la interdicția de intrare pe teritoriul său a cetățenilor UE și Schengen, a anunțat ministrul sănătății, citat de Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 22 Mai 2020, ora: 11:57

Se teme de al doilea val sau vrea să șantajeze Occidentul? China preia din nou controlul fabricilor de echipamente de protecție

Se teme de al doilea val sau vrea să șantajeze Occidentul? China preia din nou controlul fabricilor de echipamente de protecție

 Partidul Comunist din China preia din nou controlul fabricilor ce furnizează materiale sanitare de protecție pentru întreaga lume, au declarat pentru New York Post importatori americani ce cumpără din China.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2020, ora: 11:48

Decis: Judecătorii au emis un mandat de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc

Decis: Judecătorii au emis un mandat de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc

 Judecătorii au admis în dimineața zilei de 22 mai demersul PCCOCS și au emis mandat de arest pentru 30 de zile în privința lui Vladimir Plahotniuc.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)