Actualitate

Eurodeputatul Norica Nicolai despre decizia de invalidare a alegerilor din Chişinău: Ştiu foarte clar că eu, ca om politic, trebuie să o respect

În acelaşi timp, eurodeputatul a declarat că UE va continua să sprijine ţara noastră, iar finanţările nu vor fi oprite.

Eurodeputatul a discutat cu premierul Pavel Filip şi speakerul Andrian Candu despre parcursul european al ţării noastre.

Norica Nicolai a declarat că partenerii europeni sunt interesaţi ca ţara noastră să adere la UE şi, în acest context, urmăresc situaţia de la Chişinău.

"Pentru mine este foarte dificil de comentat, pentru că, îmi aduc aminte, în 2012, când am procedat la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, populaţia ne-a urmat. 7,5 milioane de români au votat pentru demiterea lui Băsescu, dar Curtea Constituţională a spus "nu" şi atunci Uniunea Europeană ne-a obligat să respectăm decizia Curţii Constituţionale. Instanţele au spus "nu" şi, de fapt, Uniunea Europeană ar trebui să aibă acelaşi tip de standart, în opinia mea. E foarte neplăcut ce s-a întâmplat, e o lecţie pe care Republica Moldova a primit-o. Nu ştiu cât este de motivată sau nemotivată decizia judecătorească, dar ştiu foarte clar că eu trebuie să o respect, ca om politic", a spus europarlamentarul român, Norica Nicolai.

Un alt subiect pus în discuţie în timpul întrevederii a fost reformele iniţiate de către Guvernare. Norica Nicolai a declarat că urmăreşte parcursul ţării noastre şi progresele înregistrate şi a dat asigurări că Uniunea Europeană va oferi, în continuare sprijin. Mai mult decât atât, finanţările UE nu vor fi tergiversate de situaţia internă din ţară.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *