Media

EUROMAIDAN-ul este o TEMĂ interzisă în “mass-media” rusească

Declarația a fost făcută de politologul rus Serghei Moșkin.

Postul de televiziune „Dojdi” a fost unicul canal rusesc care a transmis în direct 24 din 24 de ore evenimentele de pe Maidan și strada Grușevski în perioada de maximă tensiune. Faptul dat a speriat Cremlinul, susține jurnalistul Sveatoslav Bulgarin. Autoritățile ruse au simțit că din ce în ce mai mulți ruși încep a simpatiza Maidanul și au declanșat o campanie propagandistică de proporții în vederea compaterii și profilaxiei dispozițiilor de „Maidan”.

Postul de televiziune „Dojdi” emitea, practic, 24 din 24 de ore și în momentele de vârf legate de confruntările de pe „Maidan” și, după cum se vede, a „uitat” să „armonizeze” poziția sa cu Cremlinul. Astfel postul a fost văzut ca o sursă de „infecție” cu „Maidan” și, prin urmare, un pericol pentru regimul din Rusia. Imediat s-a dat un sunet, s-a invocat un motiv și astfel canalul tv a fost atacat. Politologul suține că întâmplarea cu postul tv „Dojdi” a urmat să devină un semnal, o lecție pentru mijloacele mass-media din Rusia. Și dacă vreun post de televiziune sau, spre exemplu, vreo agenție de știri va îndrăzni să continue a reflecta evenimentele de pe „Maidan” în stilul postului sus-menționat, atunci se vor găsi motive de represiuni și pentru acești „îndrăzneți”.
La moment, situația de la Kiev a trecut într-un stadiu mai puțin acut, însă, dacă se va mai produce o escaladare a conflictului și vreo sursă mass-media rusească va prezenta aceste evenimente în stilul și volumul postului „Dojdi”, atunci aceste mijloace inevitabil vor fi sancționate sau închise.
Mai mult decât atât, respectiva întâmplare a devenit o lecție pentru mai multe mijloace mass-media. Administratorii de publicații și surse mass-media deja gândesc mai întâi de 10 ori dacă face să se implice în elucidarea detaliată și atât de sensibilă pentru autoritățile ruse a evenimentelor de pe „Maidan”, concluzionează politologul Serghei Moșkin, citat de „Novâi Reghion2”.

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *