Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 12:10
Abonamente
 
 
 

Media 4 Februarie 2014, ora 14:33

EUROMAIDAN-ul este o TEMĂ interzisă în "mass-media" rusească

Marime Font

Site-ul de știri „Novâi Reghion2” anunță că mijloacele mass-media rusești care vor îndrăzni să reflecte evenimentele revoluționare din Ucraina, așa cum a făcut-o postul de televiziune „Dojdi”, vor fi supuse represiunilor din partea statului. 

Declarația a fost făcută de politologul rus Serghei Moșkin.

Postul de televiziune „Dojdi” a fost unicul canal rusesc care a transmis în direct 24 din 24 de ore evenimentele de pe Maidan și strada Grușevski în perioada de maximă tensiune. Faptul dat a speriat Cremlinul, susține jurnalistul Sveatoslav Bulgarin. Autoritățile ruse au simțit că din ce în ce mai mulți ruși încep a simpatiza Maidanul și au declanșat o campanie propagandistică de proporții în vederea compaterii și profilaxiei dispozițiilor de „Maidan”.Postul de televiziune „Dojdi” emitea, practic, 24 din 24 de ore și în momentele de vârf legate de confruntările de pe „Maidan” și, după cum se vede, a „uitat” să „armonizeze” poziția sa cu Cremlinul. Astfel postul a fost văzut ca o sursă de „infecție” cu „Maidan” și, prin urmare, un pericol pentru regimul din Rusia. Imediat s-a dat un sunet, s-a invocat un motiv și astfel canalul tv a fost atacat. Politologul suține că întâmplarea cu postul tv „Dojdi” a urmat să devină un semnal, o lecție pentru mijloacele mass-media din Rusia. Și dacă vreun post de televiziune sau, spre exemplu, vreo agenție de știri va îndrăzni să continue a reflecta evenimentele de pe „Maidan” în stilul postului sus-menționat, atunci se vor găsi motive de represiuni și pentru acești „îndrăzneți”.
La moment, situația de la Kiev a trecut într-un stadiu mai puțin acut, însă, dacă se va mai produce o escaladare a conflictului și vreo sursă mass-media rusească va prezenta aceste evenimente în stilul și volumul postului „Dojdi”, atunci aceste mijloace inevitabil vor fi sancționate sau închise.
Mai mult decât atât, respectiva întâmplare a devenit o lecție pentru mai multe mijloace mass-media. Administratorii de publicații și surse mass-media deja gândesc mai întâi de 10 ori dacă face să se implice în elucidarea detaliată și atât de sensibilă pentru autoritățile ruse a evenimentelor de pe „Maidan”, concluzionează politologul Serghei Moșkin, citat de „Novâi Reghion2”.

Sursa: deschide.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md