Actualitate

Europa se confruntă cu o lipsă de vizionarism sistemic

 Activismul Kremlinului – este o consecință directă a acurateței excesive a politicilor europene în domeniul securității. Moscova beneficiază de o  impunitate totală, pentru organizarea protestelor din mai multe state de pe continent. Stabilitatea europeană este testată la toate nivelele – menționează Gorbulin.


Volodimir Gorbulin – Președintele Academiei de Științe a Ucrainei

În opinia omului de știință, actualmente SUA se află într-o situație dificilă. Demisia Ministrului Apărării James Norman Mattis – scoate în prim plan existența unei probleme grave, pe care SUA așa și nu a reușit să o rezolve la doi ani după alegerile prezidențiale: Președintele Trump este angrenat într-o confruntare cu o bună parte a establishment-ului american. În acești doi ani, Congresul a depus eforturi considerabile pentru a-l controla pe liderul de la Casa Albă în adoptarea deciziilor strategice în politica internă și cea externă. Cu toate acestea, există anumite limite ale controlului și Tramp a înțeles acest lucru – menționează Gorbulin.

El menționează că, grație populismului, în toată lumea este în creștere potențialul protestatar și activismul politic.

Franța și Germania s-au împotmolit atât de tare în propriile probleme interne, încât s-ar părea că realitatea care-i înconjoară a încetat să-i mai intereseze. Anul 2018 a demonstrat cât se poate de clar: Europa se confruntă cu o criză sistemică de vizionarism. Moscova se folosește la maximum de accentuarea senzației de dezintegrare a Europei.  Occidentului în general și Europei în particular, îi lipsesc resursele pe care le aveau în perioada războiului rece – senzația de solidaritate și unitate în fața unei amenințări comune” – constată Gorbulin.

https://dt.ua 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *