Astăzi 19 Martie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 14:37
Abonamente

Actualitate 30 Ianuarie 2018, ora 09:45

Europarlamentar român: Cea mai simplă cale ca R. Moldova să ajungă în UE este UNIREA cu România

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Vocile unioniste au început să se audă, din ce în ce mai des, inclusiv la nivelul Parlamentului European. Unul dintre cei care își doresc Unirea României cu Republica Moldova este și europarlamentarul Marian-Jean Marinescu.

Eu mi-aș dori, în ce privește Republica Moldova, ca acest proiect ( de țară al României - nota.red ) să cuprindă Unirea cu Republica Moldova”, a spus Marian-Jean Marinescu.

Europarlamentarul român a reiterat ceea ce multe voci oficiale și nu numai au afirmat de multe ori: „Cea mai simplă cale ca Republica Moldova să ajungă în Uniunea Europeană este Unirea cu România”, a precizat Marian-Jean Marinescu.Să spunem foarte clar ce vrem în viitorul apropiat, nu foarte îndepărtat. ceea ce, în mod normal, ar trebui să fie această Unire cu România”, a mai precizat europarlamentarul.

Amintim că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, atunci când toate provinciile istorice locuite de români s-au regăsit într-un singur stat.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Martie 2018, ora: 14:37

FOTO // Autoritățile promit un Skatepark modern în Chișinău. Acesta va fi amplasat într-un parc cunoscut

FOTO // Autoritățile promit un Skatepark modern în Chișinău. Acesta va fi amplasat într-un parc cunoscut

 Autoritățile municipale au prezentat astăzi  în cadrul Ședinței operative a Primăriei Chișinău conceptul unui Skatepark modern.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 19 Martie 2018, de Pavel Păduraru

Luni, când se vor trezi rușii din somn…

Duminică, cel mai mare stat din lume, Federația Rusă, care nu-și poate întreține toți cetățenii și unde există și astăzi oameni care mor de sărăcie, a făcut o risipă colosală de bani.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Dan Nicu

Parlamentarii de la Chişinău, antiromâni prin absenţă

În an de Centenar al Marii Uniri din 1918, există în ambele state româneşti o societate care, prin diferite manifestări, sărbătoreşte marele eveniment de acum un secol.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Martie 2018, de Moni Stănilă

Panoul de onoare

Săptămânile trecute v-am vorbit despre „panoul rușinii”, acele reclame uriașe în care așa-zișii oameni simpli își manifestă susținerea față de un politician sau altul.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul