Europarlamentarul Siegfried Mureşan roagă PSRM-ul să nu fie o piedică în calea dezvoltării R. Moldova

publicat în Actualitate pe 18 Octombrie 2019, 12:37

Eurodeputatul Siegfried Mureşan, preşedintele delegaţiei Parlamentului European pentru relaţia cu R.Moldova a vorbit, în cadrul unui interviu pentru TVR Moldova, și despre faptul că Guvernul a fost instituit cu spirjinul PSRM-ului și dacă acest lucru nu trezeşte suspiciuni sau neîncredere la Bruxelles.

„Nici eu nu am sărit în sus de bucurie când am văzut că acest guvern are nevoie de sprijin parlamentar din partea PSRM-ului, fiindcă ştiu foarte bine cine este PSRM-ul, ştiu care este parcursul său din trecut. Eu vreau să spun un lucru, Guvernul va fi evaluat pe baza faptelor, pe baza îndeplinirii angajamentelor, a promisiunilor faţă de Uniunea Europeană, faţă de partenerii externi. Până în momentul de faţă, Guvernul condus de Maia Sandu şi-a asumat multe angajamente şi le-a îndeplinit pe toate. A dovedit că doreşte să fie un partener de încredere pentru Uniunea Europeană. Deci, guvernul va fi evaluat în baza faptelor şi fac apel la PSRM să nu fie o piedică în calea apropierii Republicii Moldova de UE, deoarece din partea UE vine bunăstare pentru cetăţeni. Ştim că PSRM nu este un mare prieten al UE, dar apelul pe care îl fac este să nu fie o piedică în calea dezvoltării Republicii Moldova”, a declarat eurodeputatul pentru sursa citată.

Siegfried Mureşan a mai spus că în calitate de preşedinte al delegaţiei Parlamentului European pentru relaţia cu R.Moldova, prioritatea sa numărul unu este apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană şi să fie oferit cât mai mult sprijin pentru Chişinău. De asemenea, europarlamentarul a declarat că Republica Moldova cu acest guvern, respectând promisiunile şi angajamentele asumate, poate redeveni povestea de succes a Parteneriatul Estic.