Actualitate

Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, încă un pas spre ReUnire

În urma alegerilor, s-a stabilit ca funcţia de preşedinte să fie deţinută de către Consiliul Judeţean Iaşi, reprezentată prin Maricel Popa. Cele trei funcţii de vicepreşedinte au fost atribuite Ludmilei Sfîrloagă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Ghenadie Buză, preşedintele raioanului Hînceşti şi Ion Leucă, preşedintele raionului Glodeni.

Mandatul presedintelui Euroregiunii Siret-Prut-Nistru are o durata de doi ani de zile, iar Comitetul director al euroregiunii este format din nouă membri.
De remarcat faptul că, în cadrul întâlnirii, s-a discutat despre posibilitatea schimburilor de personal între consiliile judeţene din România şi raioanele din Moldova, astfel încât funcţionarii basarabeni să lucreze efectiv în administraţia locală din România.
În plus, vor continua eforturile pentru conectarea energetică a Moldovei cu România, astfel încât Moldova să scape de dependenţa energetică de Rusia.

Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reprezintă o platformă de interconectare a administraţiilor publice din România şi Republica Moldova care se realizează pe toate domeniile: infrastructură, agricultură, mediu, sănătate, educaţie, cultură sau turism.

Administraţia locală din Republica Moldova are astfel acces la bune practici europene, soluţii de finanţare şi modernizare.
 Ioan POPESCU

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *