Șevciuk ÎNGRIJORAT: Dacă nu vom avea acces la piața UE va fi DUREROS

publicat în Guvern pe 16 Martie 2013, 10:36

Liderul administraţiei de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, spune că accesul limitat pe piaţa Uniunii Europene va fi foarte dureros pentru economia regiunii transnistrene, dacă nu se vor fi lua în consideraţie interesele Tiraspolului la crearea Zonei de Comerţ Liber între Republica Moldova şi UE, transmite Info-Prim Neo.

Evghenii Şevciuk, citat de "Novîi Reghion", a remarcat în adresarea sa către cetăţeni că, dacă întreprinderile din stânga Nistrului nu vor avea acces pe piaţa UE, atunci regiunea trebuie să-şi direcţioneze viziunile către alte pieţe. Liderul de la Tiraspol a declarat că în continuare optează pentru circulaţia liberă a rublei ruseşti în regiune, spunând că astfel va fi îmbunătăţită activitatea întreprinderilor şi vor fi evitate pierderile de bani la conversia valutei.

Pe 15 martie 2013, la Bruxelles, a avut loc ultima rundă de negocieri a Acordului de Asociere între Republica Moldova şi UE, în cadrul căreia au fost reflectate inclusiv rezultatele negocierilor privind crearea Zonei de Comerţ Liber Cuprinzător şi Aprofundat. Oficialii europeni au declarat de mai multe ori că îşi doresc ca de prevederile acordului să beneficieze toţi cetăţenii moldoveni, inclusiv cei din raioanele de est ale ţării. Autorităţile centrale au remarcat anterior că un reprezentant al Tiraspolului participă la rundele de negocieri privind crearea Zonei de Comerţ Liber cu UE.
 
IPN