Astăzi 20 Ianuarie 2020, Luni - Ultima actualizare la ora 13:13
Abonamente

Femeia 26 Septembrie 2011, ora 13:50    Din editia print

Evelina Sterea: „Starea de bine fizică o generează şi pe cea spirituală”

Marime Font

E ca o pasăre. Pentru că e uşoară şi face totul cu uşurinţă - şedinţele cu personalul, comunicarea cu clienţii sau antrenamentele personale, când se concentrează pe obţinerea echilibrului dintre exterior şi interior...

Convinsă că acest echilibru o poate face fericită, a decis să ofere şansa căutării şi altor oameni. Şi a creat Centrul sportiv şi de frumuseţe „Wellness Land”, în fiecare element din care se simte mâna directoarei sale, Evelina Sterea.

- Dragă Evelina, ce înseamnă „Wellness Land”? Este acesta, într-adevăr, un tărâm al stării de bine, dacă ar fi să traducem denumirea din engleză?
- Noi îi zicem Centru de fitness, alţii îi zic sală de shaping sau de aerobică. Eu însă cred că titulatura e cel mai puţin importantă - contează rezultatul: să fii sănătos, să arăţi bine şi să te simţi bine. Sigur, „Wellness Land” e mai mult decât o simplă sală de sport. Situat în centrul oraşului, cu săli largi şi luminoase, echipat cu cele mai moderne aparate sportive, centrul nostru şi-a propus ca, prin spectrul larg de servicii oferite, să fie un tărâm special, de unde oamenii ies mai sănătoşi, mai bine dispuşi şi mai plini de armonie.


- Cum apare o asemenea idee? Dintr-o cercetare de piaţă, dintr-un hobby sau, poate, dintr-un capriciu care, treptat, se transformă în afacere?
- Eu am pornit de la un hobby, căruia i s-a alăturat o idee de afacere. Căci, nu poţi porni o afacere fără să existe pasiune pentru ceea ce ţi-ai pus în gând, dar şi fără anumite calcule economice. Iar când reuşeşti să testezi viitoarea afacere pe propria piele - ceea ce făceam eu cu sportul - e cu atât mai bine.

- Să înţelegem că, pentru a crea un centru de fitness, trebuie să faci sport?
- Nu este obligatoriu, dar nici nu este interzis. Eu aş trişa, dacă aş spune că am iubit sportul dintotdeauna. Dimpotrivă, în şcoală uram orele de educaţia fizică. Probabil, din cauza condiţiilor în care se ţineau acestea - cu utilaje învechite şi plicticoase, cu săli de sport prăfuite şi friguroase, cu normative de cele mai multe ori lipsite de sens. Sportul trebuie să fie o plăcere şi să fie orientat spre sănătate, nu spre normative. Performanţa e pentru profesionişti.

- Cum se transformă sportul în plăcere? Convingeţi-mă să vin la voi!
- Cred că acest lucru se întâmplă, dacă antrenamentele sunt interesante. Tocmai de aceea, centrele de fitness oferă, astăzi, o gamă extrem de diversă de activităţi: de la sală de forţă la dansuri sau antrenamente în grup. Dacă găseşti „cheia” pentru fiecare om, atunci sportul nu va fi o corvoadă sau o pedeapsă pentru el. Acest lucru nu este o „misiune imposibilă” - dovadă şi evoluţia noastră în cei opt ani de când suntem pe piaţă, şi faptul că prietenii noştri devin tot mai mulţi, indiferent de vârstă sau de preocupările sociale. Tot mai multă lume înţelege că mişcarea o ajută şi în viaţă, şi în muncă.

- Cât de adevărată este percepţia - sau, poate, preconcepţia - că, în Moldova, a merge la sală este o chestie de lux?
- Nu e adevărat, au trecut acele timpuri. Astăzi poţi găsi oferte pentru orice buzunar. Noi, bunăoară, oferim abonamente individuale, pentru întreaga familie şi corporative, care înseamnă acces la sala de forţă sau cea cardio, sau accesul la peste 15 tipuri de antrenamente în grup şi la saună infraroşie. De fapt, avem totul, cu excepţia piscinei, care necesită o altă infrastructură. În schimb, suplimentar la serviciile-standard incluse în abonament, doritorii îşi pot alege un antrenor personal, pot merge la solar şi la masaj, iar la ieşire pot să se coafeze la salonul de frumuseţe ori să bea un suc la fintess bar.

- Cum se produce comunicarea cu cei care vă deschid uşa? Cine sunt ei?
- Regula numărul unu e să fim binevoitori şi să oferim servicii de calitate! Şi se pare că această regulă funcţionează perfect, căci, dacă, acum câţiva ani, la noi veneau preponderent tineri, sportul fiind mai mult o modă şi un element al statutului social, astăzi avem clienţi de toate vârstele. Şi asta ne bucură.

- Cine sunt mai perseverenţi şi mai consecvenţi - femeile sau bărbaţii?
- Bărbaţii. Ei, dacă se apucă de sport, o fac cu îndârjire şi chiar cu un soi de încăpăţânare. Femeile îşi găsesc mai des scuze să chiulească - probabil, pentru că au mai multe de făcut decât bărbaţii. Acelaşi soţ, casă, copiii... Însă, chiar dacă lipsa de timp e o realitate, ea este şi un tertip - oricine poate găsi o oră-două, de trei ori pe săptămână, pentru a avea grijă de sine. Mai bine găteşti mai puţin sau laşi curăţenia pe duminică. În acest caz, ar trebui să luăm exemplu de la bărbaţi. Ei nu caută scuze, ci merg la sport şi gata!

- Dvs. reuşiţi să faceţi faţă provocărilor care stau în faţa femeii moderne?
- De la caz la caz. De aceea, mă străduiesc să văd care-mi sunt priorităţile şi să las pentru mâine ceea ce nu este important astăzi. Şi nu mă simt vinovată! Astfel, dacă nu am timp de bucătărie, gătesc ceva foarte simplu şi rapid - o salată cu carne la grătar, de exemplu. Sunt convinsă: alimentaţia sănătoasă nu trebuie să fie ceva ocazional - în funcţie de evenimentul pe care-l ai peste două zile sau de antrenamentul de diseară -, ci un mod permanent de viaţă.

- S-au emancipat femeile noastre?
- Cred că da. Sigur că da! Mai puţin bărbaţii… dar asta e o altă temă.

- Managementul unui centru de fitness e similar cu al oricărei alte firme?
- Şi da, şi nu. La început a fost foarte greu, petreceam aici mai toată ziua. Dar este un efort absolut necesar, atunci când vrei să pui un lucru pe roate. Acum, am o echipă de profesionişti, care ştiu că vor asigura funcţionarea „mecanismului” de la şapte dimineaţă până spre miezul nopţii, indiferent dacă este sau ba şeful prin preajmă. Evident că nu s-a întâmplat nimic de la sine, că oamenii care n-au făcut faţă criteriilor sau care nu s-au conformat regulilor au trebuit să plece. Chiar dacă unora le-am dat şi a doua şansă…

- Apropo de aceasta, la câte şanse avem dreptul în viaţă?
- Nu mă apuc să fac statistici, dar, din păcate, oamenii nu se prea schimbă şi nu-i prea salvează faptul că le dai şanse. Cred că e o chestie ce ţine de şcolile pe care le-au făcut, dar mai ales de cei şapte ani de acasă. Poţi transforma un începător într-un profesionist, dar cei şapte ani de acasă ori sunt, ori nu.

- Unde se „plămădesc” profesioniştii din domeniul vostru?
- Majoritatea antrenorilor de la „Wellness Land” au absolvit Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport. Apoi, merg la stagii peste hotare, participă la work-shop-uri organizate de specialişti invitaţi în Moldova. Este un domeniu în care permanent apare ceva nou şi procesul de autoinstruire este continuu.

- Un antrenor trebuie să fie dur?
- Experienţa mi-a arătat că antrenorii consideraţi mai „duri” au şi rezultate mai bune, şi sunt mai solicitaţi. Se explică, probabil, prin faptul că oamenii, aşa cum spuneam mai devreme, sunt maeştri în a-şi găsi diverse justificări. Când te aşteaptă antrenorul, însă, apare responsabilitatea. E ca şi în cazul profesorilor cărora - deşi pe moment ne deranjează faptul că sunt mai severi - ulterior le suntem recunoscători pentru că au insistat să ne pună la treabă.

- Cine sunt mai solicitaţi - antrenorii sau antrenoarele?
- Nu există preferinţe, dar am remarcat o tendinţă - bărbaţii nu prea acceptă antrenoare. Cred că, în interiorul lor, ei nu doresc să fie dirijaţi de o femeie.

- Aţi întâlnit clienţi care exagerează în dorinţa de a fi perfecţi?
- Există câte un personaj mai „exotic”, dar aici nu ne putem implica. Putem veni cu un sfat, bineînţeles, dar fiecare decide pentru sine dacă vrea să fie exagerat de slabă, dacă vrea să aibă muşchi de revistă sau dacă îşi schimbă săptămânal culoarea părului. Cert e că oamenii noştri, în ultimii ani, sunt mult mai atenţi faţă de felul în care arată. Dar desigur că e loc de mai bine - kilogramele în plus nu înfrumuseţează pe nimeni... Să nu fim snobi şi să nu alergăm după parametri - parametrii nu te fac fericită. Totul vine din interior, iar conceptul de welness tocmai asta şi presupune - echilibru dintre exterior şi interior. Există şi bisturiul, ştiu, dar intervenţia chirurgicală nu-ţi va aduce acei hormon ai fericirii pe care - e demonstrat ştiinţific, apropo! - ţi-i oferă exerciţiile fizice. Iar starea de bine fizică o generează şi pe cea spirituală.

- Din ce constă viaţa dvs. în afara Centrului „Wellness Land”?
- Ca orice femeie, şi eu mă plâng pe lipsa de timp. Totuşi, mă mobilizeze să merg la antrenamente dimineaţa, astfel încât restul zilei să-mi fie liber. Mă străduiesc să mă dedic şi familiei, să fac temele cu fiul Cătălin, de nouă ani. Profit de orice ocazie pentru a călători. Dar nu fac shopping-turism - din fericire, shoppingul e doar o necesitate pentru mine, nu şi un mod de viaţă.

- Vă mulţumim pentru interviu şi vă dorim călătorii cât mai… echilibrate!

Sursa: Timpul. Suplimentul Femeia

Un articol de: Sorina Stefârţă
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 13:13

Procurorul general al Federației Ruse, Iurie Ciaika, va pleca din funcție la cererea lui Vladimir Putin, anunță serviciul de presă al Kremlinului. Putin îl propune în această funcție pe vice-președintele Cimitetului de Anchetă, Igor Krasnov.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 12:11

Șeful statului și-a depășit atribuțiile când a promis Tiraspolului și Moscovei anularea normei legale care prevede că din 10 ianuarie 2019 toate autovehiculele din stânga Nistrului pot intra în alte țări doar cu plăcuțe neutre de înmatriculare, însoțite de abțibildul MD lipit pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 10:46

Laura Urschi: Cum e să fii incurabil-bolnav în Moldova?

Laura Urschi: Cum e să fii incurabil-bolnav în Moldova?

 Boala nu alege. Ea vine pur și simplu. Nechemată. Neașteptată. Nemiloasă. Ea vine și încearcă a-ți lua totul: profesie, prieteni, familie, casă, viață. Tu ai de ales: lupți sau nu. Simplu, da? Iar acum fără fabule abstracte și metafore.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 10:35

ULTIMA ORĂ /// Un membru al organizației teroriste ISIS a fost REȚINUT pe Aeroportul Chișinău (FOTO)

ULTIMA ORĂ /// Un membru al organizației teroriste ISIS a fost REȚINUT pe Aeroportul Chișinău (FOTO)

Polițiștii de frontieră în cooperare cu ofițerii Centrului Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate, au reținut un cetățean al Tadjikistanului, aflat în căutare ca fiind membru al organizației extremist-teroriste internaționale "DAESH", în...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 20 Ianuarie 2020, ora: 09:40 de Silviu Tănase

Maia Sandu riscă să repete „performanța” lui Andrei Năstase de la alegerile locale, dacă îi va trata cu dispreț pe unioniști

Maia Sandu riscă să repete „performanța” lui Andrei Năstase de la alegerile locale, dacă îi va trata cu dispreț pe unioniști Din editia print

Zilele trecute lidera PAS Maia Sandu a oferit un interviu pentru TVR Moldova unde a conturat primele teze referitoare la viitoarea campanie prezidențială. Deși a ezitat să-și anunțe participarea în viitoarea campanie prezidențială, declarând că „PAS va susține un...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 09:31

Iurie Reniță: Majoritatea absolută a factorilor politici decizionali de la Chișinău manifestă o atitudine exclusiv conjuncturală și ipocrită față de România

Iurie Reniță: Majoritatea absolută a factorilor politici decizionali de la Chișinău manifestă o atitudine exclusiv conjuncturală și ipocrită față de România

Recentele declarații ale Președintelui K. Iohannis, Premierului L. Orban și ale Ambasadorului D. Ioniță vis-à-vis de realitățile politice din Republica Moldova au fost mai mult decât necesare, ele fiind așteptate de mult timp mai ales de către cei care simt, gândesc...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 09:13

Un nou proprietar, în locul lui Oleg Cristal, la televiziuni din holdingul lui Plahotniuc (Mold-street)

Un nou proprietar, în locul lui Oleg Cristal, la televiziuni din holdingul lui Plahotniuc (Mold-street)

Firma Telestar Media SRL ce deține drepturile de emisie a posturilor de televiziune Canal 2 și Canal 3, ce fac parte din holdingul media al oligarhului Vladimir Plahotniuc are un nou proprietar.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 09:04

DOCUMENTE BOMBĂ /// Viorel Morari ar fi pornit URMĂRIREA PENALĂ împotriva „Exclusiv Media” fondată de Furculiță, un apropiat de-a lui Igor Dodon (ZDG.MD)

DOCUMENTE BOMBĂ /// Viorel Morari ar fi pornit URMĂRIREA PENALĂ împotriva „Exclusiv Media” fondată de Furculiță, un apropiat de-a lui Igor Dodon (ZDG.MD)

Procesul penal pe faptul unei eventuale finanțări din exterior a PSRM a fost conexat la cauza penală pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari cu implicarea „Exclusiv Media”, al cărei fondator este deputatul socialist Corneliu Furculiță. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 08:43

EVENIMENT /// Moldovan Design Week

EVENIMENT /// Moldovan Design Week

Rezervă-ți un loc la MDW 2020.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 08:35

Carnea printată 3D pe care nu o deosebești de cea reală

Carnea printată 3D pe care nu o deosebești de cea reală

Într-un context tot mai schimbător din punct de vedere climatic, industria alimentară caută soluții. Carnea printată 3D ar putea fi una dintre ele. Îți spuneam, recent, de carnea artificială, creată în laborator, cea care începe să câștige teren și care...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 08:27

Cine ești când bei și cum ți se schimbă personalitatea

Cine ești când bei și cum ți se schimbă personalitatea

Oamenii de știință sunt fascinați de mult timp de efectul băuturilor alcoolice asupra organismului uman și, mai ales, asupra personalității. Cât de mult te schimbădouă pahare de vin sau trei pahare de whiskey. Mulți oameni beau un pahar ca să prindă curaj, înainte...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 08:20

Cum va fi vremea în 7 ZILE. Prognoza meteo - FOTO

Cum va fi vremea în 7 ZILE. Prognoza meteo - FOTO

Potrivit meteorologilor se prevede cer variabil, fara precipitatii. Presiunea atmosferica va fi inalta. In cursul noptii, in nord se asteapta -6 grade, ziua termometrele vor indica 3 grade.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 08:10

FOTO/ Cei 11 cetățeni ucraineni, decedați în urma prăbușirii avionului lângă Teheran, au fost repatriați în Ucraina

FOTO/ Cei 11 cetățeni ucraineni, decedați în urma prăbușirii avionului lângă Teheran, au fost repatriați în Ucraina

Corpurile celor 11 cetățeni ucraineni, 9 membri ai echipajului și 2 pasageri, care au murit în momentul în care un avion de pasageri a fost doborât de două rachete în Iran, ,,s-au întors acasă”. Sute de oameni, inclusiv angajați ai aeroportului din Kiev,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 07:55

NOI REGULI la înscrierea pentru proba practică la examenul auto - FOTO

NOI REGULI la înscrierea pentru proba practică la examenul auto - FOTO

Candidații pentru a primi permisul de conducere semnalează noi probleme la programarea online pentru examenul practic la șoferie. Chiar și la programarea urgentă, costul căreia este, potrivit site-ului ASP, 300 de lei, candidații întâlnesc probleme, unii primesc eroare atunci...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 07:43

CUTREMUR VIOLENT: 6,2 grade pe scara Richter

CUTREMUR VIOLENT: 6,2 grade pe scara Richter

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 grade pe scara Richter s-a produs, duminică, în Indonezia.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 20 Ianuarie 2020, ora: 07:39

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 IANUARIE 2020. SĂGETĂTORII SE MOBILIZEAZĂ EXCEPȚIONAL

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 IANUARIE 2020. SĂGETĂTORII SE MOBILIZEAZĂ EXCEPȚIONAL

Horoscopul zilei de 20 ianuarie 2020 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 20 ianuarie 2020 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 20...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 07:38

Detalii tulburătoare în cazul crimei din ORHEI. Copilul de 12 ani a fost ucis pentru o platformă XBOX

Detalii tulburătoare în cazul crimei din ORHEI. Copilul de 12 ani a fost ucis pentru o platformă XBOX

Au apărut noi detalii despre odioasa crimă care a avut loc ieri, 18 ianuarie, la Orhei, unde un minor l-a asasinat pe altul. Oamenii legii au stabilit identitatea victimei. Acesta s-a dovedit un copil în vârstă de 12 ani. Suspectul, un alt copil de 14 ani, inițial le-a spus...

( ) Citeşte tot articolul

Sport 20 Ianuarie 2020, ora: 05:53

Simona Halep a revenit pe locul 3 WTA, luni, în chiar prima zi a turneului de Mare Şlem din Australia. Constănţeanca a făcut din nou rocadă cu Naomi Osaka, japoneza coborând pe poziţia a patra.

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 20 Ianuarie 2020, ora: 01:52

Scriem și vorbim corect românește!

Scriem și vorbim corect românește!

Dicționar al greșelilor de limbă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2020, ora: 20:59

SpaceX a simulat cu succes revenirea de urgenţă pe Pământ a unei capsule pentru astronauţi

SpaceX a simulat cu succes revenirea de urgenţă pe Pământ a unei capsule pentru astronauţi

 SpaceX, compania miliardarului Elon Musk, a simulat cu succes o aterizare de urgenţă, într-un test dramatic al sistemului de anulare a misiunii unei capsule pentru astronauţi, realizat fără echipaj. Succesul testului pune bazele misiunii SpaceX de a transporta pentru prima oară...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2020, ora: 20:54

Administraţia Trump propune relaxarea standardelor nutriţionale din şcoli, introduse la iniţiativa lui Michelle Obama

Administraţia Trump propune relaxarea standardelor nutriţionale din şcoli, introduse la iniţiativa lui Michelle Obama

 Administraţia Trump a propus, zilele trecute, relaxarea standardelor nutriţionale din şcoli, introduse de fosta primă doamnă Michelle Obama, astfel încât elevii să fie mai dornici să mănânce produsele care li se oferă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2020, ora: 20:37

Radu Muntean a regizat un film documentar despre Simona Halep. Vedeți primele imagini / VIDEO

Radu Muntean a regizat un film documentar despre Simona Halep. Vedeți primele imagini / VIDEO

Primul extras din film a fost făcut public azi de Simona Halep și arată câteva secvențe din antrenamentele sale pentru primul grand slam al anului – Australian Open, alături de antrenorul său, australianul Darren Cahill.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2020, ora: 19:28

Harry și Meghan vor pierde titlurile regale și nu vor primi bani publici. Ce spune regina Elisabeta a II-a

Harry și Meghan vor pierde titlurile regale și nu vor primi bani publici. Ce spune regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta, reacție după acord: Sunt în mod special mândră de Meghan Ducii de Sussex, prințul Harry și Meghan Markle, își vor pierde titlurile regale și nu vor primi fonduri publice pentru îndatoririle regale, relatează BBC. De asemenea, potrivit unui...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2020, ora: 19:21

„BLUE MONDAY” - 20 ianuarie este cea mai deprimantă zi a anului 2020

„BLUE MONDAY”  - 20 ianuarie este cea mai deprimantă zi a anului 2020

Cea de-a treia zi de luni a anului, care în 2020, corespunde datei de 20 ianuarie, este considerată a fi cea mai deprimantă, la această concluzie ajungând un psiholog britanic care a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente dintr-un an. Pentru a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2020, ora: 19:11

Caz șocant, la Orhei! Un minor de 14 ani și-a ucis prietenul

Caz șocant, la Orhei! Un minor de 14 ani și-a ucis prietenul

Trupul neînsuflețit al unui copil a fost descoperit în această dimineață, în jurul orei 09:00, într-o construcție nefinisată din municipiul Orhei. Polițiștii din Orhei îl suspectează de crimă pe un alt copil în vârstă de 14 ani.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)