Eveniment

EVENIMENTELE zilei: Târgul alimentelor ecologice, Festivalul Toamna de Aur şi cel al vinului

Târgul alimentelor ecologice, Festivalul Toamna de Aur şi cel al vinului sunt doar câteva opţiuni pentru cei ce nu au încă planuri pentru astăzi.

Ziua va începe cu Festivalul „Toamna de aur" care se desfăşoară în satul Molovata. La eveniment şi-au anunţat participarea agenti economici din localitate şi din satele vecine, inclusiv vinificatori. Vizitatorii vor putea să cumpere produse agricole, dar şi să guste din sarmalele, plăcintele şi vinul gospodarilor.

În satul Sărata Galbenă din raionul Hânceşti va avea loc un Festival al Vinului care va debuta cu o paradă a primarilor din raionul Hânceşti.
Fiecare edil se va lăuda cu gospodăria pe care o conduce, iar programul va continua cu o serie de concerte de muzică populară.

Cei care nu vor să meargă prea departe de casă pot rămâne în Chişinău. Aici va avea loc Târgul Alimentelor Sănătoase BioFest-2013. Evenimentul la care vor participa peste 20 de producători agricoli şi meşteri populari face parte dintr-o campanie de promovare a modului sănătos de viaţă. Cu începere de la ora 12:30, în cadrul Târgului va avea loc festivalul de muzică folk "Galbenă Gutuie", la care vor evolua artişti de la noi şi din România.

Dacă vreţi să faceţi puţină mişcare, puteţi merge în Grădina Publică Ştefan cel Mare, unde la ora 09:00 a început o cursă de ciclism.

Şi tot astăzi, satul Pelinia, din raionul Drochia, îşi sărbătoreşte hramul localităţii. Cu această ocazie va fi inaugurată o expoziţie de covoare populare şi costume tradiţionale. Sărbătoarea va culmina cu un concert în aer liber.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *