Astăzi 26 Aprilie 2018, Joi - Ultima actualizare la 25 Aprilie 2018
Abonamente

Actualitate 5 Decembrie 2017, ora 12:03

Evită câteva alimente când suferi de hiperaciditate

Marime Font

a

 
 
 

Aciditatea gastrică este o problemă frecventă astăzi, cu care se confruntă tot mai multe persoane. Principala cauză a hiperacidității este alimentația - mâncarea de tip fast-food, dulciurile și băuturile carbogazoase - contribuie la creșterea nivelului de aciditate din stomac. Iată care sunt produsele la care trebuie să renunți dacă suferi de hiperaciditate: 

Mâncarea procesată

Produsele procesate, cum sunt chips-urile, cerealele, covrigeii, care conțin o cantitate mare de sare sau zahăr, ar trebui evitate. Un studiu a arătat că persoanele care au o alimentație care cuprinde o cantitate mare de sodiu, se pot confrunta des cu hiperaciditate. La fel de nocive pentru sănătatea stomacului sunt și alimentele prăjite.Alcoolul

Multe dintre băuturile alcoolice nu sunt foarte acide. Cu toate acestea, berea, lichiorul și vinul pot provoca creșterea nivelului de aciditate. Dacă suferi des de reflux gastroesofagian, renunță să mai bei băuturi alcoolice. Trebuie să acorzi atenție reacțiilor pe care le are organismul.

Laptele

Produsele lactate sunt bogate în grăsimi și multe dintre ele pot provoca hiperaciditate. Însă, nu toți oamenii au aceste efecte negative după ce beau lapte sau mănâncă brânză ori iaurt. Cu toate acestea, dacă tu simți că ceva nu este în regulă după ce le consumi, renunță la ele pentru o perioadă.

Ouăle

Ouăle sunt sănătoase, însă dacă suferi de reflux gastroesofagian trebuie să le eviți. Ouăle sunt bogate în grăsimi, lucru care poate provoca creșterea nivelului de acid în stomac.

Cafeaua

O ceașcă de cafea pe zi este suficientă, dar pentru persoanele care beau mai multe cești de cafea pe zi plus alte băuturi care conțin cofeină, riscul ca ele să sufere de hiperaciditate este foarte mare. Oamenii care deja suferă de reflux gastroesofagian vor tonde să-și agraveze starea consumând mai multe băuturi cu cofeină. Când se bea cafea imediat după masă, atunci apare aciditatea severă. Este recomandat să optezi pentru ceai de mușețel sau ceai verde pentru a preveni afecțiunea.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 25 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăria la bătaie

Scriam, cu două săptămâni în urmă, că nu știu ce vor vota locuitorii Chișinăului. Cele mai vehiculate nume nu sunt de mare încredere, pe de o parte, pe de alta, avem de-a face cu o bătălie între partide.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 25 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

Quo vadis, Siria?

Criza din Siria nu mai este demult doar o criză regională a Orientului Mijlociu, ci una globală, care poate afecta securitatea internațională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească).

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

„Un leu pentru Mitea”

Am intrat în iarnă și, de aici înainte, cât mai este până la primăvară?  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Luna mai - primăvara literaturii

Luna mai e în fiecare an o lună a marilor festivaluri literare. În București are loc a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie, unde nu au lipsit și nu vor lipsi poeții basarabeni, mulțumită Muzeului Național al Literaturii Române și celorlalți organizatori. Festivaluri vor fi...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Când ne vom u(r)ni?

Discursurile despre unire sunt atât de multe și de diferite încât, dacă s-ar aduna textele scrise, am bate folclorul despre strigoi și vrăjitoare. Vorbim de reunire ca de ceva despre care bănuim că este, dar nu știm cum arată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Găștile urii

Postam cu câțiva ani în urmă câteva gânduri pe o rețea de socializare. Revenind acum la notele de atunci, m-am gândit să le reiau și să le dezvolt, ca să înțelegem că lucrurile sunt întotdeauna mai complexe decât par la o primă vedere. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de George Simion

Cum evităm înfrângerea la primăria Chișinăului pe modelul Maia Sandu?

Cartoful fierbinte al alegerilor pentru Primăria Chișinău a fost ca o grenadă dată în spațiul închis pentru majoritatea forțelor politice din R. Moldova. Și nu doar politice… Nici noi, unioniștii, nu aveam nevoie de aceste alegeri acum, în Anul Centenarului. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăvara primarilor

E trist sau vesel să ne pregătim de Paști în plină campanie electorală?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Ferdinand – o poveste cu o singură pată

„Ferdinand” e o poveste perfectă pentru sărbătorile care se apropie. Fiind vorba de un film de animație 3D, din 2017, e recomandabil, în primul rând, copiilor. Animația, în regia lui Carlos Saldanha, a fost realizată după o carte pentru copii „Povestea lui Ferdinand”,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

SUA vs. Rusia: Resetarea relațiilor sau escaladarea tensiunilor globale

Oficialii de la Moscova și Washington au confirmat în această săptămână, înainte de Paște, invitația președintelui SUA, Donald Trump, de a se întâlni la Casa Albă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Darul și dăruitorul

Iepurașul mi se pare că e o invenție stranie de Paști, dar care bucură foarte mult copiii. Deci, nu mă amestec să pun la zid iepurașul, pe care și nepotul meu îl caută prin grădină.

() Citeşte tot articolul