Frumusețe

Evită ridurile de pe faţă!

Intensitatea ridurilor tale depinde de modul în care ţi-ai îngrijit pielea pe parcursul anilor. Desigur că este imposibil să previi definitiv apariţia ridurilor, însă acestea pot fi evitate şi îndepărtate pe cât de mult posibil. Poţi să-ţi păstrezi pielea impecabilă urmând câteva recomandări simple.

Mănâncă sănătos. Specialiştii de la una dintre universităţile americane recomandă o dietă care să conţină cantităţi mari de cereale, grăsimi sănătoase, fructe şi legume proaspete – elemente care combat stresul oxidativ la nivelul pielii. Aceste produse conţin antioxidanţi care au proprietăţi anti-îmbătrânire. Bea multă apă şi evită alimentele puternic procesate.

Poartă o pălărie sau un chipiu când te expui la soare, mai ales vara şi atunci când te odihneşti pe litoral. Protejarea pielii de razele puternice ale soarelui previne apariţia ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire prematură.

Nu fuma. Renunţarea la obiceiurile proaste ajută la prevenirea ridurilor. Toate studiile arată că fumatul dăunează nivelului de colagen şi elastină, substanţe care conferă pielii elasticitate şi rezistenţă, iar acest lucru provoacă îmbătrânirea pielii şi apariţia prematură a ridurilor. Chiar dacă ai fumat ani de zile, renunţă acum pentru a menţine un aspect proaspăt al pielii tale.

Încearcă să dormi întotdeauna pe spate. Obiceiul de a dormi cu faţa în pernă, pe o perioadă îndelungată, poate duce la apariţia liniilor de somn, care apoi devin riduri adânc impregnate pe piele. Dormitul pe spate ajută la depăşirea efectelor gravitaţiei care, de asemenea, duce la apariţia ridurilor.

Elena Sărăteanu

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *