Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

IT&C 3 Martie 2016, ora 12:17

Evitaţi cozile utilizând ,,Semnătura Mobilă”

Marime Font

Din 2012 până în prezent cca 54 000 de persoane din RM au utilizat serviciul electronic ,,Semnătura Mobilă”. 

La 2 martie, prin intermediul unei sesiuni informaţionale, una din companiile de telefonie mobilă din Republica Moldova, a reamintit publicului despre acest serviciu electronic.

Proiectul ,,Semnătura Mobilă” este o colaborare între doi operatori de telefonie mobilă naţionali şi Guvernul Republicii Moldova. Ea permite unei persoane să semneze electronic acte, declaraţii, etc. sau să întocmească cereri de la distanţă pentru anumite servicii, precum cele de la Oficiul de Stare Civilă, care, în mod normal, necesită un act de identitate. Este comodă, simplă, sigură pentru că doar posesorul semnăturii mobile cunoaşte codul PIN care porneşte algoritmul de generare a semnăturii.,,Semnătura mobilă are un grad înalt de securitate, fiindcă înainte de lansarea serviciului pe piaţă s-a lucrat minuţios împreună cu Guvernul RM şi s-au implimentat un şir de legi şi de prevederi pentru a asigura securitatea acesteia. Serviciul este bine cunoscut în spaţiul european, iar până în 2020 tindem ca să digitalizăm toate serviciile din RM”, a spus Dumitru Postu manager la Centrul de e-Guvernare.

,,Acest serviciu tinde spre o societate deschisă, contribuie la asigurarea transparenţei şi diminuează corupţia în istituţiile de stat, dat fiind faptul că se reduce contactul fizic între persoane şi funcţionari”, a afirmat Constanţa Popa specialist în Secţia Comunicării Corporative.

Pentru a obţine o semnătură mobilă este nevoie de o cartelă SIM specială și activarea serviciului propriu-zis. Pe pagina oficială sau în oficiile operatorului vostru de telefonie mobilă, vi se vor indica paşii, pe care trebuie să-i urmaţi pentru a obţine o astfel de cartelă SIM. În aşa mod, veţi avea posibilitatea să evitaţi rândurile neterminabile din instituţiile statale.

Elena Plămădeală, stagiară

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul