Actualitate

Evreii din Republica Moldova se tem de atacuri antisemite după “dispariţia” unui miliard de dolari

Potrivit postului de televiziune Channel 2, Marina Lecarteva, directoarea comunităţii evreieşti din Republica Moldova, a declarat că ostilitatea faţă de evrei este o problemă.

"Există mult antisemitism aici, mai ales pe Internet", a declarat ea. "Pentru că (Shor) este evreu, comunitatea este îngrijorată. Masele îl identifică drept evreu – oamenii sunt furioşi din cauza fraudei şi fac legătura cu comunitatea", a explicat Lecarteva.

Până în prezent nu au fost înregistrate violenţe, dar comunitatea este îngrijorată, a adăugat ea.

"Ne amintim revoltele de la Chişinău", a declarat ea, referindu-se la pogromul din 1903 şi 1905 în care au fost ucişi zeci de evrei, iar alte câteva sute au fost răniţi.

Mii de protestatari furioşi au manifestat la 5 mai.

Ilan Shor a fost plasat în arest la domiciliu la 6 mai, atunci când i-a fost înaintată şi ordonanţa de punere sub învinuire. Acesta a fost pus sub acuzare pentru gestionarea frauduloasă a Băncii de Economii.

Autorităţile au plasat anul trecut Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank sub administraţia Băncii centrale, după ce o serie de împrumuturi neperformante au condus la falimentul creditorilor, care reprezintă împreună până la 20% din activele sistemului bancar al acestei foste republici sovietice.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *