Actualitate

Ex-director al CFM: Brînzan n-a fost ministru al Economiei, a fost o catastrofă pentru R.Moldova

Ex-ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a fost o tragedie și catastrofă pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de către fostul director al ÎS „Calea Ferată din Moldova”, Iurie Topală, în cadrul emisiunii „Forum” de la postul de televiziune Vocea Basarabiei.

Potrivit lui Topală, în cele peste cinci luni de activitate, Brînzan a dat dovadă de prostii și incompetență.

„El nu a venit cu niciun argument, doar cu învinuiri. Mai slab și mai incompetent ministru al Economiei nu a avut Republica Moldova și, o pot spune cu fermitate, nu va avea. Asta-i tragedie, asta-i catastrofă pentru Republica Moldova”, a menționat ex-directorul CFM.

Iurie Topală a precizat că Vadim Brînzan nici nu a înțeles funcția pe care a ocupat-o în toți acești luni.

„Un ministru trebuie să facă politici pentru economia țării. Dar el nu a vorbit nimic de economie. La emisiuni a fost întrebat despre viziunea sa, dar el vorbea despre scheme, pentru că altceva nici nu știe. El nici nu știe că a fost ministru al Economiei. Brînzan, ministru al Economiei, spunea că va merge prin sate, va încălța ciubote de chirză. Tu ai ajuns ministru pentru a ne încălța pe toți în ciubote de chirză? El nu se teme că îl va trimite lumea în chirza ciubotelor de unde a venit el?”, a spus Topală.

De precizat că Vadim Brînzan a fost unul dintre miniștii Guvernului Sandu cu studii la Harvard. În CV-ul său, ex-ministru a mai menționat că este și fondator și partener principal al unei companii de investiții cu capital privat din Miami (SUA).

Până a deveni ministru al Economiei și Infrastructurii, Brînzan și-a încercat puterile în concursul pentru ocuparea funcției de guvernator al Băncii Naționale, dar și a candidat la alegerile prezidențiale din 2016. Șeful grupului de inițiativă cu privire la colectarea semnăturilor a fost Ștefan Gligor, iar trezorierul, actualul secretar de stat al MEI, Ionela Costachi.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/56979/Ex-director-al-CFM-Br%C3%AEnzan-n-a-fost-ministru-al-Economiei-a-fost-o-catastrof%C4%83-pentru-RMoldova.htm 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *