Actualitate

Ex-ministrul de Interne Gheorghe Papuc a fost audiat de procurori

Ex-ministrul Afacerilor Interne, Gheorghe Papuc, a fost audiat astazi de procurori in calitate de banuit in contextul evenimentelor din 7-8 aprilie 2009 pentru neglijenta in serviciu soldata cu urmari grave.

Dupa audieri Papuc a declarat pentru mass-media ca nu este vinovat, iar deciziile luate in aprilie au fost corecte, deoarece au prevenit varsarea de sange. El a mai mentionat ca atata timp cat a condus MAI nu a admis acte de tortura, inclusiv in timpul evenimentelor din aprilie. Papuc a declarat ca impreuna cu echipa, care activa in MAI pe timpul aflarii sale in fruntea institutiei, a reusit sa lichideze crima organizata in tara, iar declaratiile actualului ministru Victor Catan privind sustragerea celor 40 mln. de lei din bugetul ministerului sunt aberatii.

Sergiu Garabagiu, sef al Directiei exercitare a urmaririi penale a Procuraturii Generale, a evitat sa ofere anumite detalii privind audierile ex-ministrului Papuc, motivand aceasta cu interesul de ancheta. Garabagiu a spus ca Papuc va fi audiat si pe viitor, deoarece dosarul este unul extrem de complicat, permanent aparand noi circumstante. Procurorul a mai specificat ca Vladimir Botnari, banuit de neglijenta in serviciu, soldata cu urmari grave, va fi invitat pentru audieri pe 19 ianuarie.

Cauza penala declansata in privinta ex-ministrului Afacerilor Interne Gheorghe Papuc si ex-comisarului general al capitalei Vladimir Botnari este investigata de un grup special de procurori, creat prin decizia Procurorului General Valeriu Zubco.

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *