Politică

Ex-premierul Ludovic Orban: Iohannis o să dea guvernarea PSD ca să scape de suspendare

Parlamentari PNL apropiați de Ludovic Orban au declarat că din informațiile pe care le dețin, cel mai probabil președintele Klaus Iohannis va avea de ales între suspendarea din funcție și predarea guvernării în mâinile social-democraților.

„Într-un final, credem că Iohannis o să dea guvernarea PSD ca să scape de suspendare. Scenariul este următorul. L-a pus pe Cioloș si ăsta a mușcat-o. USR s-a dus ca propunere chiar daca a văzut ca PNL nu s-a dus cu nimeni. USR trebuia să se gândească: oare de ce nu s-a dus PNL cu niciun nume? Cum, partid la guvernare să nu meargă cu candidat de premier? USR au mușcat-o ca proștii. O să pice Cioloș și o să-l propună pe Cîțu din nou, va pica, și pe urmă ăștia vor țipa că vor anticipate”, au declarat surse parlamentare PNL din echipa Orban.

„Dar Iohannis nu este obligat să declanșeze și ăștia AUR și USR și PSD vor spune ‘Nu vrei anticipate, atunci suspendare’. Și atunci Iohannis o să dea guvernarea PSD. O să spună că ‘PNL nu a fost în stare, USR nu a fost în stare, mai dau o șansă PSD’. Și mai dă o șansă PSD ca să scape de suspendare. Despre asta e tot jocul. Frica cea mai mare a sistemului este de suspendarea lui Iohannis, pentru ca e un val mare de antipatie, ca la Băsescu, și tot jocul este cum facem sa nu ajungem la suspendare. Iohannis zice că asta e, țara trebuie guvernată, dă PSD-ului guvernarea și Iohannis poate sa meargă liniștit la golf și la schi 3 ani”, au mai declarat sursele citate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

60m.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *