Actualitate

Ex-primarul capitalei, Serafim Urecheanu, despre votul uninominal: „Alegătorii trebuie să cunoască deputatul, dar nu brigadirii de partid”

„Situația în țară poate soluționa numai circumscripția uninominală. Vor veni cum noi am venit în primul Parlament. Eu eram în fracțiunea deputaților independenți. Și lăsăm la o parte spectacolele astea cu partidele politice. Nu avem partide, domnul Gheorghe. Avem brigadiri de partid și avem oameni care finanțează unele lucruri”, a declarat Urecheanu.

Fostul primar al capitale este de părere că votul uninominal va stopa migrația politică, or în asemenea condiții e mai greu de cumpărat fiecare deputat în parte, pentru că există și oameni cu verticalitate care nu vor ceda.

„E mai greu de cumpărat fiecare deputat în parte că acolo sunt și oameni cu verticalitate, decât de cumpărat un brigadir de partid și aceasta-ți aduce tot cârdul: „na”. Iată de ce trebuie circumscripții uninominale”, a subliniat acesta.

Mai mult, Urecheanu consideră că actualul sistem este o bătaie de joc față de popor și țară.

„Nu este bine ce avem noi acuma. Este o bătaie de joc față de această țară și față de popor. Eu consider că primul Parlament care a fost ales pe circumscripții uninominale a fost cel mai eficient partid. Închipuie-ți, domnul Gheorghe, că atunci ar fi fost brigadirii de partid, nimeni nu-l știe pe Petrescu de la Briceni, Dudoglo de la Comrat și-l votează. Fiecare deputat trebuie să-l cunoască alegătorii și atunci se va stopa migrațiunea aceasta”, a adăugat fostul primar al municipiului Chișinău.
 
Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *