Ex-secretar de Stat al Apărării: Vizita la Chișinău și discuția lui Șoigu cu Voicu ar putea fi calificate ca TRĂDARE de Patrie

publicat în Actualitate pe 23 August 2019, 08:58

Fostul Secretar de Stat al Ministerului Apărării, pe domeniul Politici Publice, Dumitru Minzarari, susține că întâlnirea ministrului Apărării, Pavel Voicu cu omologul său rus Serghei Şoigu, „este contrar politicii externe determinate de Guvern, iar conform Constituției, este o violare a Legii Supreme în stat și în dependență ce va discuta cei doi oficiali la Chișinău, ar puta fi calificat chiar drept trădare de Patrie”. Opinia, fostul Secretar de Stat al Apărării și-a exprimat-o pe pagina sa de Facebook.

„Primele rebeliuni directe în Guvernul Sandu - miniștrii în public declară că refuză să-i urmeze indicațiile. Nu e vorba doar de refuzul de a se subordona prim-ministrului. Întalnirea ministrului Voicu cu ministrul Șoigu, contrar politicii externe determinate de Guvern conform Constituției, este o violare a Constituției și în dependență ce va discuta, ar puta fi calificat și drept trădare de Patrie. Ultima, urmează a fi privită în lumina curtării de Voicu a ministrului Apărării unui stat, care tehnic este agresor militar contra RM, în violarea politicii externe oficiale a țării noastre”, se arată în postarea fostului Secretar de Stat.

Totodată, Dumitru Minzarari, susține că Voicu nu ar cunoaște legislația din domeniul apărării a Republicii Moldova, dacă procedează astfel. „Ministrul Voicu nici habar nu are despre legislația RM în domeniul apărării, dacă cele scrise sunt corecte. Șeful lui nu este Președintele, ci Prim-ministrul. Președintele se implică la coordonarea părții militare a armatei, doar pe timp de război (ca, comandant suprem) și doar în coordonarea apărării a țării, și doar în tandem cu Guvernul”, se mai arată în postarea lui Minzarari.

Potrivit fostului Secretar de Stat, „în aceste cazuri, demiterea ministrului și înlocuirea lui cu un interimar din afară (nu să lase pe cineva de la minister), până Parlamentul discută o noua candidatură, e cel mai mic pas ce s-ar cere făcut în astfel de condiții”.

Realitatea.md amintește că, ieri, în timpul ședinței Cabinetului de miniștri, prim-ministra Maia Sandu, l-a luat la rost pe ministrul Apărării, Pavel Voicu, pentru faptul că ar fi organizat venirea omologului său rus, Serghei Șoigu, la Chișinău, fără să întreprindă toate acțiunile oficiale necesare. În cele din urmă, Maia Sandu i-a interzis lui Voicu să semneze vreun acord, întrucât vizita oficialului rus va fi una privată.

http://www.realitatea.md