Social

Examene 2012: Limba română pentru alolingvi şi istoria obligatorie la BAC

În acest an, alolingvii vor susţine primul examen la limba şi literatura română, iar examenele de bacalaureat la istorie vor fi obligatorii la profilul umanist.   

Potrivit ME, evaluările finale ale picilor de clasa a IV-a vor avea loc în perioada 27 aprilie – 7 mai. Astfel, absolvenţii treptei primare vor susţine evaluări la limba maternă şi cea de instruire, dar şi la matematică. În acelaşi timp, instituţiile alolingve vor organiza, pe 11 mai 2012, o probă orală obligatorie de evaluare a competenţelor elementare de vorbire în limba română

Examenele de absolvire a gimnaziului se vor desfăşura în perioada 4-14 iunie. Absolvenţii clasei a IX-a vor susţine examene la disciplinele limba şi literatura română pentru alolingvi, la limba de instruire, matematica şi istoria. Toate probele de evaluare din cadrul examenelor de absolvire a gimnaziului vor fi organizate în scris.

Examenele de bacalaureat vor fi organizate în perioada 5-22 iunie. Disciplinele şcolare cu statut de examen obligatoriu vor fi: limba şi literatura română, în şcolile alolingve, limba de instruire, limba străină, dar şi un examen de profil – matematica (profil real) şi istoria (profil umanist). Tradiţional, unul dintre examene va fi la o disciplină şcolară, propusă spre alegere: geografia, fizica, chimia, biologia, matematica, istoria, informatica, limba ukraineană/bulgară/găgăuză.

Timpul.md (N.G.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *