Actualitate

EXCLUSIV. Mama ofiţerului CCCEC, împuşcat la Tudora: Mă gândeam că am rămas fără copil

Accidentul din satul Tudora, raionul Ştefan Vodă, care ar putea servi drept subiect de film de acţiune, a pus în gardă opinia publică, precum şi instituţiile de forţă. Amintim că în urma unei percheziţii la casa familiei Busuioc, un ofiţer CCCEC a fost împuşcat în cap de Victor Busuioc, bănuit că ar face parte, alături de fiul său, Alexandru, dintr-o grupare criminală, anchetată pentru contrabandă cu mărfuri. La două săptămâni de la incident, TIMPUL a reuşit să vorbească cu mama ofiţerului, Liuba Stoica, care ne-a povestit cum a aflat despre cele întâmplate cu fiul său şi ce crede despre cel care a tras.

„De luni seara (11 aprilie 2011 – n.n.) mă simţeam cam rău, sunt invalid de gradul doi. Marţi dimineaţa la fel. La ora 15:00 m-am uitat la ştiri, unde au anunţat că un ofiţer al Centrului a fost împuşcat în cap. Am simţit atunci o frică în mine, mai ales că el nu fusese acasă de două zile. L-am sunat atunci la ambele numere de telefon, dar nu răspundea. După ce am adus nepoţica de la şcoală, l-am sunat de pe numărul ei, mă gândeam că poate nu dorea să vorbească cu mine. Dar aceeaşi situaţie”, ne-a spus mama ofiţerului Secţiei intervenţii operative din cadrul CCCEC.

„Am aşteptat atunci ora cinci seara, când se încheie ziua de muncă, dar în zadar – nu am reuşit să aflu vreo veste. Deja aveam o presimţire, mă întrebam cine ar mai putea fi?… Am sunat-o pe soţia lui la lucru şi i-am spus despre această ştire. „Mamă, am auzit, dar stai fără griji, că am sunat şeful şi mi-a spus că el e sănătos, totul e normal”, mi-a zis. Parcă mi-a stat mai uşor… Peste vreo oră, m-a sunat deja ea – „Mă duc să-mi iau rochia de la croitor”, iar mai târziu – „Mamă, eu mă mai reţin puţin. Când mă pornesc spre casă, vă sun”. Nu mi-a plăcut deloc vocea ei…”, îşi aminteşte doamna Liuba.

Femeia a aflat că ofiţerul CCCEC împuşcat la Tudora este fiul ei abia marţi seara, recunoscând tristeţea de pe faţa nurorii sale, care se întorsese acasă: „Pe la nouă seara, am pregătit masa pentru soţ şi nepoată. Nici n-am reuşit să pun două linguri în gură, că a venit soţia fiului, schimbată la faţă. Ea de obicei e veselă, sărută fetiţa. Am întrebat-o „Aista-i Dima, da?”… De ce îmi era cel mai tare frică? Pentru că la ştiri se spunea întotdeauna că a fost împuşcat în cap, dar „în cap” asta înseamnă… Doamne fereşte. Mă gândeam că am rămas fără copil…”.

Despre Victor Busuioc, bănuit că l-ar fi împuşcat pe ofiţerul Centrului Anticorupţie, doamna Stoica crede că „bărbatul are susţinere, de aceea îşi face de cap”. „Am rămas surprinsă când am auzit că a fost eliberat a doua oară… Se spune că pe numele lui sunt mai multe dosare, mai multe lucruri se aud. Nu e om bun, se vede, dacă doarme cu pistolul sub pernă. Are el o frică, dar dacă scapă de toate, înseamnă că cineva îl susţine”, ne-a mai spus mama ofiţerului.

P.S.
CITIŢI, ÎN ZIARUL TIMPUL, UN INTERVIU EXCLUSIV CU OFIŢERUL CCCEC, DUMITRU STOICA, ÎMPUŞCAT ÎN REGIUNEA CAPULUI, PE 11 APRILIE 2011.

Referinţe:

Împuşcat în timpul misiunii

Trăgătorul nocturn: Victor Busuioc, care a rănit un ofiţer, este…

AREST LA DOMICILIU pentru Victor Busuioc, care a rănit un ofiţer CCCEC

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *