Actualitate

Existenţa unui copil de sex feminin influenţează nivelul de fericire al familiei

O cercetare realizată de Universitatea Ulster susţine că persoanele care au o soră sunt mai fericite şi mai optimiste.

Studiul a fost efectuat pe 571 tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani, constatând că cei care aveau surori au înregistrat niveluri mai ridicate ale gradului de fericire, scrie The Independent.

Participanţii au completat o serie de chestionare care au fost folosite pentru a evalua diferite aspecte, inclusiv sănătatea mintală şi nivelul de pozitivitate al fiecărui membru al familiei.

Se pare ca surorile au un rol important în încurajarea fraşilor spre a fi mai deschişi cu privire la trăirile şi sentimentele lor, ceea ce creşte şansele la o mai bună stare de sănătate mintală a tuturor membrilor familiei, cred cercetatorii.

Se pare că existenţa unui copil de sex feminin încurajează comunicarea în cadrul familiilor, ştiindu-se faptul că băieţii sunt mai predispuşi la ascunderea sentimentelor şi emoţiilor.

Conform cercetătorilor, rezultatele au fost şi mai evidente în cazul familiile în care părinţii s-au despărţit.

„Cred că aceste constatări ar putea fi folosite de persoanele care oferă sprijin familiilor şi copiilor în momente dificile.

Ne-ar putea ajuta atunci când stabilim cum să intervenim în cazul familiilor în care există doar copii de sex masculine“, au spus cercetătorii. În mod similar, un studiu realizat de Universitatea Brigham Young, în care au fost analizate 395 de familii cu mai mult de un copil, a constatat că existenţa unui copil de sex feminin poate influenţa în bine ceilalţi membri, făcând-i mai predispuşi în a-i accepta pe cei din jur, crescând nivelul de bunătate şi generozitate.

Sursa: Adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *