Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 22 Septembrie 2018
Abonamente

Editorial 29 Martie 2013, ora 10:41    Din editia print

Marime Font

Experienţe

Sunt câteva lucruri pe lume, poate chiar mai multe, pe care nu le poţi face cu forţa. Dragoste cu forţa nu se poate, ştim de la bunica. Degeaba vrea doar el sau doar ea, dacă nu sunt amândoi, nu iese pasienţa. 

 
 
 

Apoi am mai aflat că nu poţi să ajuţi pe cineva cu forţa. A ajuta e un lucru bun, e creştineşte să întinzi o mână şi să faci ceva pentru cel de lângă tine. Aici începe însă filosofia şi se deschid multiple posibilităţi de a gafa. Oare persoana respectivă chiar are nevoie de ajutorul tău sau e părerea ta că ar trebui să intervii. Am păţit. Şi nu mi-e bine. Cu inima deschisă, disponibilă şi cu toate bunele intenţii am sărit în ajutorul unei prietene. Credeam că o să fie bine. N-a fost. A fost o experienţă eşuată, mi-a lăsat un gust amar şi multe semne de întrebare. Oamenii sunt complicaţi şi chiar cei pe care crezi că îi cunoşti te vor surprinde atunci când te aştepţi mai puţin. Explicaţii găseşti cu duiumul, în special când e vorba de femei: ba e orgoliul, ba hormonii, ba o depresie, e perioada aceea din lună, ori nepotriviri de caracter pe care credeai că le-ai acceptat şi depăşit. 

Credeam că o să am multe de spus pe tema asta. La cât eram de supărată, mă aşteptam la o avalanşă de regrete, comentarii, poate chiar promisiuni cum că nu o să mai fac asta niciodată. Şi acum constat că nu mai am nimic de zis. Gata, s-a întâmplat, am păţit, s-a dus.
Totuşi, ca să am eu impresia că mă simt puţin mai bine ar trebui să găsesc partea bună a acestei întâmplări. Cu ce m-a îmbogăţit pe mine faptul că am vrut să ajut şi am fost respinsă? Habar n-am. Poate până săptămâna viitoare mă luminez şi atunci o să vă spun şi vouă. Suplimentul Femeia

Un articol de: Ramona Szucsik Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul