Femeia

Experienţe de viaţă de luat aminte

Cum să faci ca ura şi frustrările să nu rămână amprentate pe chipul tău? Ia aminte de sfaturile şi experienţele de viaţă ale femeilor din întreaga lume.

Descleştează pumnul. Cum ar fi să aşterni prea multe straturi de machiaj pe chip? E acelaşi lucru cu a te înveli zilnic în zeci de straturi de griji, stres şi întrebări fără răspuns, chinuită de gândul că lucrurile nu vor ieşi cum ţi-ai imaginat. Când te străduieşti prea mult, viaţa îţi scapă printre degete. Spune: „Ce va fi, va fi”, trage aer în piept şi răsfiră-ţi degetele. Când unghiile tale sunt înfipte adânc în obiectul dorinţei, nimeni nu poate să te ţină de mână.

Nu-ţi irosi energia criticând. Când o faci, te pui în rolul spectatorului blazat care mestecă floricele şi comentează cât de fals şi-a spus replica actriţa de pe marele ecran. Nimeni nu-ţi aude bombăneala şi nimănui nu-i pasă de părerea ta. Mai bine vezi-ţi de filmul vieţii tale şi dă-le altora motive să te critice, să te invidieze sau să te admire.

Nu copia pe nimeni. Nu încerca niciodată să-ţi construieşti existenţa ca o replică la vieţile oamenilor pe care-i admiri, sperând că astfel le vei imita reuşitele şi fericirea. Când „furi” drumul altcuiva, nu mai ajungi să afli ce miracole te-ar fi aşteptat dacă mergeai pe al tău.

Acceptă-ţi căzăturile cu graţie. Indiferent cât de jenante, dureroase sau dezamăgitoare ţi-ar fi eşecurile, momentul în care te ridici de la pământ, te scuturi de praf şi priveşti din nou către cer reprezintă o oportunitate mai mare decât toate clipele de fericire de pe culmile succesului. Un eşec te obligă să te schimbi, să-ţi radiografiezi greşelile, să arunci harta, să-ţi desenezi una nouă şi să porneşti pe un alt drum dacă e nevoie.

Nu lăsa furia şi ura să te îmbătrânească. Ce se întâmplă cu resturile cremei de zahăr ars când le uiţi într-un bol pentru două zile? Se întăresc atât de tare pe marginile vasului, încât trebuie să le răzuieşti minute în şir. Cum ar fi dacă le-ai uita… câteva luni?.. Acum gândeşte-te la resentimente, furie şi frustrări adunate în ani şi decenii. Cu cât se pietrifică mai mult în tine, cu atât îţi va fi mai dificil să le desprinzi de suflet. Dă cu pumnul în masă acum, nu aştepta să se acumuleze furia; fă-ţi curaj şi mărturiseşte-i omului la care ţii că te-a rănit chiar în clipa în care a făcut-o, nu după luni de zile. Sentimentele negative se acresc în inima ta ca o sticlă de vin căreia i-ai scos dopul şi ai lăsat-o să fiarbă la soare.

(S. U.)

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *