CSI / Rusia

Expert despre cazul Litvinenko: Londra ar putea susţine excluderea Rusiei din competiţiile sportive internaţionale

Expertul britanic a declarat că relaţiile dintre Marea Britanie şi Rusia deja erau „absolut teribile” şi nu numai din cauza asasinării lui Litvinenko, ci, de asemenea, din cauza agresiunii în Ucraina, anexării Crimeei, doborârii MH17 şi aşa mai departe…

Cu toate acestea, declaraţia preşedintelui comisiei de investigaţii că asasinarea ar fi fost comandată de preşedintele rus Vladimir Putin, poate înrăutăţi şi mai tare relaţiile.

El a adăugat că guvernul britanic deja a condamnat evenimentele legate de crimă în cauza, dar noile circumstanţe oferă autorităţilor un stimul suplimentar pentru o nouă înrăutăţire.

Potrivit lui Nixey, autorităţile britanice pot sprijini ideea excluderii Rusiei din Cupa Mondială de Fotbal din 2018 şi Jocurile Olimpice din 2016. De asemenea, Marea Britanie ar putea expulza pe unii diplomaţi, iar activele oligarhilor ruşi din MB să fie luate la puricat de către anchetatori.

În plus, potrivit expertului, guvernul britanic poate deveni mai onest în declaraţii sale despre relaţiile cu Rusia şi despre natură statului rus.

El a adăugat că diplomaţii doresc întotdeauna să aibă relaţii bune cu alte ţări, dar acestea trebuie să se bazeze pe încredere reciprocă. Problema este că între Rusia şi Marea Britanie nu mai există niciu fel de încredere.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *