Actualitate

„Experta OMS” din Moldova este „GENIALĂ” / Coronavirusul poate fi diagnosticat… fără EFECTUAREA unui TEST

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova, Stela Gheorghiță: ”Coronavirusul de tip nou poate fi diagnosticat și fără efectuarea unui test de laborator”.

Amintim că Guvernul de la Chișinău a raportat la Organizația Mondială a Sănătății că numărul infectaților cu Covid-19 în Republica Moldova a crescut marți cu 222, în timp ce pe plan intern a fost anunțată cifra de 87. Cifra de 222 figurează și pe Harta răspândirii Covid-19 în Moldova.

Cristina Stratulat, consilieră în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale explică că în cifra de 222 au fost incluse și cazurile ușoare, care nu au fost testate în laborator.

Începând de astăzi, cifra totală a persoanelor confirmate de COVID-19, va conține și numărul persoanelor care se tratează la domiciliu (cu forme ușoare ale bolii), conform Ordinului 385 din 9 aprilie 2020. Astăzi au fost înregistrate 87 persoane confirmate cu infecția COVID-19 prin testarea de laborator și 135 persoane confirmate în baza criteriilor clinice epidemiologice de către medicii de familie. Din acest motiv, totalul de 222 de cazuri noi a fost înregistrat pe platforma online a datelor actualizate COVID-19”, a comentat funcționara.

Ala Nemerenco, ex-ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, susține că este vorba de o manipulare obișnuită. „Definiția de caz după OMS, aprobată și de minister – caz confirmat COVID este cazul demonstrat prin test de laborator. Deci, să nu bată capul, sunt sigură că acești 135 au trecut prin laborator. Și nici un medic de familie nu o sa-și asume așa responsabilități, să deseneze așa diagnoze din cap, fără teste”, a comentat fosta ministră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *