Exporturile R. Moldova spre România ar putea depăși 750 de milioane de dolari. Cel mai mare volum exportat vreodată într-o țară

publicat în Economie pe 10 Septembrie 2018, 11:56

Expertul de la IDIS „Viitorul”, Veaceslav Ioniță, consideră că în acest an comerțul extern al R. Moldova va înregistra mai multe recorduri, în cazul în care „nu se va întâmpla nimic extraordinar”.

Potrivit lui Ionită, pentru prima dată exporturile vor depăși trei miliarde de dolari americani, la fel cum pentru prima dată importurile vor depăși șase miliarde de dolari.

De asemenea, acesta spune că pentru prima dată exporturile în țările Uniunii Europene vor depăși suma de două miliarde de dolari, iar spre România acestea vor depăși 750 de milioane de dolari. „Este cel mai mare volum exportat vreodată de R. Moldova într-o țară”, spune Ioniță.

Sursa citată a mai adăugat că exporturile în ultimii trei ani înregistrează o creștere de peste un miliard de dolari. „De fapt, cel mai mult au crescut în 2017-2018. Această creștere în proporție de 55% este asigurat de trei țări: România, Italia și Germania. Dacă exceptăm Italia, Germania, Polonia și Turcia, atunci exporturile spre România au crescut mai mult decât la restul țărilor”, a conchis expertul de la IDIS Viitorul.

http://actual.md