Ultima oră

ExpoVin Moldova, la cea de-a XIX-a editie

Ieri, la Centrul International „Moldexpo” a fost inaugurata cea de-a XIX-a editie a Expozitiei Internationale Specializate „ExpoVin Moldova”. In cadrul expozitiei a avut loc si premierea laureatilor Concursului international de vinuri si bauturi alcoolice CHISINAU WINES&SPIRITS CONTEST 2010, concurs organizat sub patronajul Organizatiei internationale a viei si vinului. La el au participat 53 de companii din 11 tari, care au expus 206 marci de vinuri.

Forul expozitional se va desfasura in perioada 18-20 februarie si va avea genericul „Vinul – tezaur vesnic al Moldovei". Solicitat de TIMPUL, Arcadie Andronic, directorul general al POLIPROJECT Exhibitions Ltd., compania care a organizat evenimentul, a declarat ca expozitia din anul curent este conceputa in format nou. „Am renuntat la standurile care promovau companiile vinicole. De asta data, noi am lansat sloganul „Vinul – eterna valoare a Moldovei” si ne-am propus, inainte de toate, sa promovam R. Moldova ca tara vinicola. Vorba e ca in toata lumea vinul este cumparat tinand cont de tara care il produce, si nu de companie. Noi am organizat o degustare publica, acesta fiind un pas spre consumatorul autohton”, a spus Arcadie Andronic.

La eveniment a participat prim-ministrul R. Moldova, Vlad Filat. El i-a felicitat pe organizatori pentru performantele obtinute in cei 19 ani in activitatea expozitionala, accentuand faptul ca aceasta a inregistrat evolutii calitative. Tototdata, premierul si-a exprimat speranta ca expozitia va constitui un pas inainte in promovarea produselor vinicole, a imaginii R. Moldova si a specialistilor moldoveni. Vlad Filat a inmanat Marea Medalie de Aur a Concursului CHISINAU WINES&SPIRITS CONTEST 2010. De ea s-a invrednicit SA „Aroma” pentru divinul „Aroma – 20 de ani”. El a remarcat meritele ministrului Agriculturii si Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc, in reanimarea intreprinderii „Aroma”, subliniind ca, datorita eforturilor intreprinse de guvern in aceasta directie, combinatul are in prezent o perspectiva clara de dezvoltare.

Medalia de argint i-a revenit Casei de vinuri „Salcuta”. Solicitat de TIMPUL, directorul acesteia, Eugen Paslaru, a declarat urmatoarele: „Este o expozitie moderna. Acum vad un viitor, ca de trecut m-am saturat”.
La randul sau, ministrul Agriculturii ne-a spus ca, dupa exportul de vinuri, R. Moldova ocupa locul 11 in lume. „Accentul trebuie sa-l punem pe calitate si pe vinurile autohtone, astfel incat o sticla de vin s-o vindem nu cu 0,70 USD, ci cu 5-7 dolari.
La expozitie participa 112 companii din 12 tari ale lumii.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *