Eveniment

Expoziţia „Fabricat în Moldova” va avea loc în februarie

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Valeriu Lazăr, citat într-un comunicat de presă al instituţiei, a spus că, în acest an, s-a decis să se lanseze expoziţia Fabricat în Moldova cu o săptămână mai târziu, decât de obicei, pentru că, totuşi, e o perioadă cu sărbători şi astfel se oferă mai mult timp de pregătire pentru întreprinzători. Şi de data aceasta va avea loc, în paralel cu expoziţia naţională „Fabricat în Moldova”, un amplu program de afaceri, axat direct pe interesele operatorilor economici, mai ales în conjuctura economică actuală, care le va oferi posibilitatea de a discuta oportunităţile investiţionale pentru dezvoltarea afacerilor şi atragerea proiectelor străine. De asemenea, vor fi organizate seminare de instruire antreprenorială, prezentări de companii, workshop-uri, master-classuri şi prezentări ale programelor donatorilor străini.

Programul de afaceri va avea sloganul „Competitivitate – Performanţă şi Calitate”, având în vederea situaţia geo-economică creată, odată cu intrarea în vigoare a Acordului de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător şi deschiderea unor noi uşi spre piaţa europeană. În acest context, creşterea competitivităţii şi performanţei întreprinderilor moldoveneşti atât la nivel local, cât şi internaţional devine o sarcină primordială.

Scopul expoziţiei este de a contribui la crearea condiţiilor favorabile pentru susţinerea producătorului autohton şi integrarea companiilor moldoveneşti în comerţul internaţional, încurajarea implementării managementului calităţii la întreprinderile autohtone şi, nu în ultimul rând, promovarea imaginii Republicii Moldova la nivel internaţional.

De-a lungul celor 14 ediţii, la expoziţie au luat parte peste 3000 de antreprenori autohtoni din toate regiunile republicii.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *