Editorial

Facem Unirea inteligentă!

Despre ce e vorba și de ce-mi permit să-l parafrazez pe Val Butnaru și ideea lui bună în favoarea pragmatismului unionist: Oferim tuturor cetățenilor din stânga Prutului, posibilitatea de a descoperi România, vizitând cele mai importante obiective economice și turistice și cunoscându-i oamenii.

În acest sens vom organiza în luna mai excursii de 3 zile și 2 nopți practic gratuit, cu un program bine stabilit, cazarea, accesul la obiectivele vizitate și o masă pe zi, fiind asigurate de către noi, unioniștii din Țară.

Doritorii de a merge în excursii trebuie doar să-și organizeze mijloacele de transport și să aibă un pașaport biometric al R. Moldova sau cel al României valabil. Alternativ, Tinerii Moldovei găsesc autocare, iar oamenii achită doar contravaloarea transportului cu autocarul.

În luna mai vrem să cunoască frații din R. Moldova toate regiunile țării. Sunt programate vizite la gurile de vărsare ale Dunării, la Casa Poporului, în Maramureș, în Ardeal și în zona Brăilei-Galați după cum urmează:
• Tulcea, zona Deltei Dunării, Dobrogea și Babadag, zona Brăilei: 16-18 mai
• Slobozia, Bărăgan, Lacul Sărat și Amara, Galațiul și Brăila, Bucureștiul și vizitarea în detaliu a Casei Poporului:19-21 mai
• Baia Mare, Voroneț, cimitirul vesel de Săpânța, memorialul de la Sighet și Mănăstirea Prislop: 20-22 mai
• Mănăstirile Bârsana, Parva, Rohia și Moisei precum și toate frumusețile Maramureșului tradițional: 23-25 mai
• Cluj, mănăstirile Nicula, Bistrița, Ardealul și Cetatea Neamțului: 23-25 mai

Frate din Basarabia, care citești aceste rânduri și prin intermediul ziarului TIMPUL ajungem să ne cunoaștem: TREBUIE SĂ FACEM UNIREA. Personal, nu rata frumoasa ocazie de a descoperi sau a redescoperi România! Însă mai departe de propria persoană, ia cu tine alți prieteni care nu au o impresie bună despre România. Căutăm oamenii care nu au mai fost în România pentru a vedea în profunzime ce e România și cine sunt românii. Rusofonii și cei care acum nu au la suflet ideea că suntem același popor sunt tocmai oamenii potriviți pentru a vedea și ei Țara.
În total, vom aduce 550 de oameni în luna mai din R. Moldova în România, dar numărul locurilor este limitat la 50 de persoane pentru fiecare tur. Se va aplica regula – primul venit, primul servit! Înscrierile se fac la numărul de telefon 079992292 (Artenie).

FRATE DIN BASARABIA: Hai acasă! Dar nu veni singur. Hai să începem în sfârșit munca de lămurire a celor care au fost învățați să ne urască. Ca să vezi că intențiile noastre sunt curate, mă poți suna la orice oră de zi și din noapte, când ai nevoie sau ai vreo problemă. Numărul meu de telefon din București e +40723590742 și cred în Unire și în înfăptuirea ei. Crede și tu alături de restul națiunii noastre.

Ne vedem cu toții în România luna aceasta!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *