Sport

Familia regală a Qatarului vrea să cumpere Manchester United

Familia regală din Qatar a înaintat o ofertă de cumpărare a clubului englez Manchester United, în schimbul a 1,76 miliarde de euro, sumă considerată insuficientă de familia Glazer, proprietara grupării britanice, informează publicaţia Sunday Times. Statul asiatic, gazda turneului final al Cupei Mondiale din 2022, ar fi înaintat oferta respectivă, în decembrie 2010, prin intermediul unui fond de investiţii controlat de familia regală. Proprietarii americani ai clubului englez ar fi estimat, însă, că valoarea grupării se ridică la aproximativ 2,34 miliarde de euro. Familia Glazer a cumpărat Manchester United, în anul 2005, cu aproximativ un miliard de euro.

Conducerea clubului din Manchester a dezminţit informaţiile referitoare la oferta sosită din partea Qatarului şi a menţionat că gruparea nu este de vânzare.

Totuşi, echipa Manchester United a efectuat recent cantonamente în Qatar, zvonurile spunând că scopul deplasării ar fi nu clima caldă a ţării, ci încercarea patronilor de a face rost de sponsori printre magnaţii ţării asiatice. Datoria clubului se ridică, în prezent, la aproximativ 700 de milioane de lire sterline.

Fundaţia Qatar, condusă de familia regală, este interesată să investească puternic în fotbalul european, tocmai pentru a face reclamă Cupei Mondiale din 2022 pe care statul asiatic o va organiza. Deja fundaţia Qatar a semnat un contract de sponsorizare cu FC Barcelona, care va primi 166 de milioane de euro cu această ocazie. 

Sursa: Gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *