Actualitate

Familia Regală le urează românilor “La mulţi ani!”

 "În pragul noului an, 2016, Majestăţile Lor Regele Mihai I şi Regina Ana, împreună cu toată Familia Regală, vă ureză un An Nou plin de bucurii, noroc, sănătate şi împliniri! Sărbători fericite! La mulţi ani!", se spune într-un mesaj adresat românilor şi publicat, joi, pe blogul oficial al Familiei Regale a României.

Pe de altă parte, fostul Principe Nicolae al României, care în prezent foloseşte denumirea Nicolae Mihai de Roumanie Medforth Mills, a transmis şi el un mesaj românilor în ajunul Anului Nou.

"A trecut un an greu şi profund nedrept, care mi-a răpit ţara şi m-a dus departe de voi, într-un exil pe care însă l-am acceptat. Respectul faţă de Majestatea Sa rămâne neclintit. Un An Nou plin de bucurii, sănătate şi împliniri!", a scris, joi, Nicolae Mihai de Roumanie Medforth Mills, pe pagina sa de Facebook

Biroul de Presă al Regelui Mihai I a anunţat, pe 11 august, printr-un comunicat de presă, că Regele Mihai I a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" şi calificativul de "Alteţă Regală". De asemenea, Regele Mihai I l-a exclus pe Nicolae din linia de succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare pe 1 august 2015.

În comunicat se specifica faptul că "Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei".

"Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi", se mai spunea în comunicat. "Păstrând aceeaşi afecţiune nepotului său", Regele Mihai "nădăjduieşte că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-şi servi idealurile şi de a folosi calităţile cu care Dumnezeu l-a înzestrat", se mai spunea în comunicat.

Motivele care au stat la baza deciziei Regelui Mihai în privinţa nepotului său Nicolae continuă să genereze şi în prezent speculaţii în presa din România, fără ca Familia Regală sau fostul Principe Nicolae să le comenteze în mod direct.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *