Bună Dimineața

Fără pâine pe masă, dar cu WI-FI în troleibuz

Parcă, parcă le-am admira și ne place și e frumos orașul, care s-a transformat dintr-o Cenușăreasă într-o prințesă de toată frumusețea. Dar cum rânza de moldovean este și totul se termină cu replica de aur: „Ehehe! Capitala tot capitală e. E șmecher să fii chișinăuian”.

O capitală care arată mai jalnic decât Donbas-ul ucrainean bombardat de separatiști, cu străzi mereu transformate în șantiere de lucru, cu bulevardul Ștefan cel Mare făcut praf, plin de corturi și protestatari care parcă sunt, dar parcă nu prea se zăresc pe acolo. În schimb este o capitală (doar) cu planuri mărețe de viitor: WI FI în troleibuze și călătoria scumpită.

De cealaltă parte, la Orhei, edilul face din noapte – zi, iluminând localitatea cum localnicii puteau doar visa, iar mai nou a fost pusă în vânzare pâinea de 2 lei, cea mai ieftină din țară.

Oricum, la alegerile locale, candidații le-au promis cetățenilor ceva. După ce și-au dat votul, oamenii vor să vadă fapte, în rest nu prea vor să audă alte promisiuni și abureli.

La Orhei, Ilan Shor câștigă o bilă albă pentru că își face treaba de primar: ce a promis localnicilor cărora le-a cerut votul, îndeplinește, nu se abate de la punctele stabilite în campanie. Nu vine cu planuri extra-mega, căci orheenii nu vor multe, un oraș iluminat noaptea, un oraș curat, schimbat la fața îmbătrânită și o pâine în fiecare zi pe masă. Or, Shor a știut cum să își atragă localnicii de partea sa.

În capitală, totul parcă ar fi cu susul în jos: scumpiri peste scumpiri, de locuri de parcare parcă nici nu s-a auzit, iar ambuteiajele devin o rutină, fie că pleci la muncă sau te întorci acasă. Semafoarele sunt prost amplasate, iar un polițist nici nu mai țin minte când am văzut ultima dată în vreo intersecție. Mai multe străzi importante din oraș sunt închise, căci sunt în reparații „interminabile”.

Șeful Regia Transport Electric se plânge că întreprinderea înregistrează pierderi, iar călătoria trebuie urgent scumpită la 3 lei. „Franzeluța” nu se lasă mai prejos – plânge și ea, cere majorări. Cetățeanul parcă s-ar revolta, dar tace. Scoate portofelul să mai numere odată bănuții și, în loc de pâine și lapte, azi își ia doar pâine, că poate mâine o scumpesc și vai cum ar arăta, domnilor guvernanți, omul nostru leșinat de foame, dar cu WI-FI în troleibuz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *