Internațional

Fără viză în Canada de la 1 mai. Ce trebuie să facă românii care pot beneficia de această facilitate

Ambasada Canadei precizează că persoanele care nu îndeplinesc aceste condiții (viză de Canada în ultiumii zece ani sau viză de SUA) vor avea nevoie în continuare de viză. De asemenea, toți cetățenii români vor avea nevoie de viză pentru a intra sau reintra în Canada cu automobilul, autocarul, trenul, vaporul sau la bordul unui vas de croazieră.

În ceea ce privește călătoria cu avionul, formularul eTA va simplifica accesul multor cetățeni români în Canada.

Depunerea cererii pentru eTA se face electronic și este un proces simplu, necostisitor (7 dolari canadieni) a cărui finalizare durează câteva minute.

eTA este valabilă pentru o durată de până la cinci ani și le permite călătorilor să se deplaseze în Canada pe calea aerului oricât de frecvent, pe perioade scurte (în general de până la șase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau călătorii de afaceri.

În majoritatea cazurilor, eTA este acordată în câteva minute de la depunerea cererii.

Guvernul Canadei intenționează să elimine regimul de vize pentru toți cetățenii români din decembrie 2017. Din acel moment, cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a intra în Canada pe perioade de până la șase luni, călătorind fie pe calea aerului, fie pe cale terestră sau maritimă. Cu toate acestea, la fel ca în cazul altor călători scutiți de viză, vor avea nevoie de eTA pentru a urca la bordul unei curse aeriene cu destinația Canada. (Mai multe informații vor fi furnizate pe pagina de internet a Ministerului Imigraţiei, Refugiaților și Cetăţeniei al Canadei (IRCC ) în noiembrie 2017, precizează Ambasada Canadei.)

Precizări

Site-ul guvernului Canadei, Canada.ca/eTA, este singurul site oficial unde se poate depune o cerere pentru eTA. Călătorul are nevoie doar de pașaport, un card de credit sau de debit și o adresă de e-mail.

Călătorii care deţin o viză canadiană valabilă, precum și cetățenii americani, inclusiv cetățenii americano-canadieni, nu au nevoie de eTA.

Cetățenii canadieni, inclusiv cetățenii cu dublă cetățenie, nu pot depune cerere pentru eTA și vor avea nevoie de un pașaport canadian valabil pentru a călători în Canada pe calea aerului.

Rezidenții permanenți în Canada sunt la rândul lor ineligibili pentru eTA și vor avea nevoie în continuare de un card valabil de rezident permanent sau de un document de călătorie de rezident permanent pentru a călători în Canada.

„Canada acordă o importanță majoră parteneriatului cu România” a declarat Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România. „Simplificarea procedurilor de călătorie încurajează o înțelegere reciprocă mai profundă și creează oportunități suplimentare pentru consolidarea legăturilor interumane, comerciale şi turistice”, a adăugat el.

sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *