Fotbal

FC Timişoara este eliminată din Cupa României

Prima repriză a fost caracterizată de un joc anost, fără prea multe realizări. Au fost totuşi câteva faze în cele 45 de minute şi care merită menţionate.

O mare ocazie de gol a fost ratată de braşoveni în minutul 21, când Cristescu nu a reuşit să-l învingă pe Taborda cu un şut din 10 metri.

A doua mare ocazie a primei reprize a aparţinut timişorenilor. Goga putea înscrie golul carierei sale în minutul 40, cu un şut de domeniul fantasticului de la peste 40 de metri. Dar mingea lansată de Goga din cercul de la mijlocul terenului a fost deviată în extremis cu vârful degetelor de Mincă, după care a căzut pe transversală.

Braşovenii au ieşit cu mai multă determinare de la vestiare, declanşând asediul la poarta lui Pantilimon. La doar câteva secunde de la reluarea meciului Ilyeş a fost aproape de gol, însă lovitura sa de cap a fost reţinută de Pantilimon pe centrul porţii. Dedu a trimis mingea în plasă în minutul 51, însă golul nu a fost validat de Alexandru Deaconu din cauza unei poziţii de offside. Aceeaşi motivaţie a avut şi anularea golului înscris de Ilyeş în minutul 58, însă de această dată semnalizarea de la margine a fost eronată.

Când ambele echipe se pregăteau deja de prelungiri, Cristescu s-a decis să mai încerce o ultimă tentativă, a combinat cu Hadnagy în careu, a primit din nou la 10 metri de poartă şi a tras cu sete la colţul scurt, iar Pantilimon nu a putut respinge mingea care s-a lovit de bară înainte de a intra în poartă. Scorul de 1-0 duce Braşovul în semifinale şi spulberă unul din obiectivele bănăţenilor – Cupa României.

În al doilea meci din cadrul sferturilor de finală, disputat miercuri seara, Dinamo – Universitatea Craiova, timpul regulamentar nu a stabilit învingătoarea (1-1). După loviturile de departajare, calificarea a fost sărbătorită de dinamovişti care au învins cu un scor general de 4-2.

Astăzi se vor juca ultimele două partide din această etapă a competiţiei: CFR Cluj – Gloria Bistriţa şi Rapid – Steaua.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *