Sport

Federatia de Fotbal a pornit lupta cu arbitrii incompetenti

Dupa ce microbistii si jurnalistii sportivi au invocat calitatea proasta a arbitrajului la meciul de fotbal Zimbru Chisinau – Viitorul Orhei (1-1), contand pentru etapa a opta a Campionatului R. Moldova, Divizia Nationala, Federatia Moldoveneasca de Fotbal (FMF) a convocat o sedinta a Comitetului de Arbitri (CA). In cadrul acesteia au fost analizate mai multe aspecte ale meciului respectiv, dar si ale altor partide cu „probleme”.

Conform www.fmf.md, CA a luat decizia sa sanctioneze trei arbitri pentru erorile comise. Victor Stana, centralul meciului dintre „galben-verzi” si fotbalistii din Orhei, a fost suspendat pentru trei etape, deoarece a anulat golul marcat in propria poarta de fundasul Andrei Chirsul de la Zimbru. In acelasi timp, Oleg Molceanov, arbitru-asistent la acest meci, a fost suspendat pentru patru etape din aceleasi motive. De asemenea, a fost penalizat cu trei etape de suspendare si arbitrul meciului Olimpia Balti – Iskra-Stal Rabnita, chisinauianul Ruslan Muntean, pentru greselile grave din cadrul acestei partide.
Membrii Comitetului de Arbitri au accentuat faptul ca la mai multe meciuri din Campionatul National comportarea suporterilor lasa mult de dorit si organele competente trebuie sa adopte masuri fata de huligani.
In alta ordine de idei, FMF a luat decizia de a organiza astazi, la sediul sau, o sedinta cu participarea tuturor arbitrilor din Divizia Nationala cu scopul de a-i informa despre ultimele decizii ale CA care vor contribui la imbunatatirea arbitrajului din campionatul intern, informeaza www.fmf.md.
Conform informatiilor plasate pe site-urile fotbalistice de pe Internet, fara sanctiune a ramas arbitrul din Causeni, Veaceslav Banari, prestatia caruia dupa meciul Sfantul Gheorghe Suruceni – Olimpia Balti (0-0) a fost contestata de conducerea formatiei din nordul republicii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *