Timpul Local

Federaţia Naţională a Fermierilor a împlinit 15 ani

În discursul său, preşedintele organizaţiei, Vasile Mârzenco, a constatat că în cei 15 ani s-a creat o clasă de fermieri capabili să orienteze agricultura R. Moldova pe o cale modernă.

La manifestare a fost prezent şi ministrul Agriculturii, Valeriu Cosarciuc. El a subliniat faptul că FNFM a promovat întotdeauna interesele fermierilor, aceasta devenind o organizaţie viabilă, independentă din punct de vedere politic, cu gospodari care vor scoate agricultura din impas. La rândul său, viceministrul Agriculturii, Ştefan Chitoroagă, fondatorul organizaţiei, a specificat că graţie acesteia astăzi fermierii moldoveni sunt în stare să penetreze pieţele europene şi să-şi dezvolte propriile planuri de afaceri.

Cu ocazia aniversării, o bună parte dintre membrii FNFM au fost distinşi cu Diploma de onoare a Ministerului Agriculturii. În posesia ei au intrat Ana Tâltu şi Eugen Ghildescu (Bălţi), Gheorghe Malcoci (Chişinău), Sergiu Muravschi (Orhei), Ion Stâncă (Briceni), Victoria Gaitur (Edineţ), Ion Sârbu (Lăpuşna) ş.a.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *