Sport

Federer a fost eliminat de Del Bonis la Hamburg

Acum putem spune cu exactitate că jucătorul de tenis elvețian, care a condus recent clasamentul ATP și a câștigat un număr impresionant de turnee, se află într-o perioadă mai puțin reușită a carierei. Faptul că Federer a pierdut poziția de lider în fața lui Novak Djokovic, Rafael Nadal sau Andy Murray este considerată, de asemenea, normală. Dar acum, Roger a început să piardă de la jucători clasați foarte jos. La Wimbledon elvețianul a fost trimis în rândurile spectatorilor de ucraineanul Sergiy Stakhovsky, iar la Hamburg a fost eliminat de Federico del Bonis, care se află pe locul 114 în clasamentul ATP.

Desigur, aceasta se poate de motivat prin faptul că Roger cu o zi înainte a jucat trei seturi cu Florian Mayer și el pur și simplu n-a avut suficient timp pentru recuperare. Dar să subestimăm meritele argentinianului nu este corect. Del Bonis a venit la această întâlnire ca la ultima bătălie și a jucat un tenis foarte bun. Deja la primul punct jucat a fost clar că lui Federico nu îi era deloc frică de adversar. Argentinianul de 22 de ani a avut un joc practic fără erori de la linia din spate. Federico a adăugat destul de mult risc în jocul său. El a forțat jocul tocmai la momentul potrivit.

Soarta primului set s-a decis la tie-break. Federer a condus cu 4-2, dar a făcut câteva greșeli neforțate, și Del Bonis a profitat din plin de acest lucru câștigând primul set cu 7-6 (9/7).

La începutul celui de al doilea set jocul nu era deloc clar. Spre mirarea tuturor, elvețianul a început jocul un pic încordat, în timp ce argentinianul juca mult mai relaxat. Doar spre sfârșitul setului doi Roger a reușit să egaleze jocul. Din nou, totul a fost decis la tie-break, la care Federer nu a jucat foarte inspirat, iar Del Bonis a câștigat cu 7-6 (7/4) și astfel a reușit cea mai importantă victorie din cariara sa.

Acum argentinianul va juca prima sa finală ATP. Adversarul său va fi italianul Fabio Fognini, care l-a învins pe spaniolul Nicolas Almagro cu scorul de 6:4, 7:6.

Timpul.md (D.G.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *