Fotbal

Feerica Barcelona şi modesta Manchester: Sinteza meciurilor din primele patru serii

Grupa A
Twente (Olanda) – Internazionale (Italia) 2-2
Werder (Germania) – Tottenham (Anglia) 2-2

De parcă s-ar fi înţeles preventiv, adversarele din grupa A au încheiat ambele partide din prima etapă cu un scor similar de 2-2. Posesoarea în exerciţiu a trofeului, Internazionale nu a reuşit să se impună în deplasare, în faţa modestei Twente, cu care Sheriff Tiraspol a jucat destul de bine în sezonul precedent, în grupele Europa League. Totodată, discipolii lui Rafael Benitez au marcat cu două goluri mai mult decât adversara sa. Însă, cu regret pentru microbiştii italieni, Diego Milito, dubla căruia a adus trofeul Ligii în finala de pe „Santiago Bernabeu” din luna mai curent a şi adus „negro-albaştrilor”, prestigiosul titlu, de această dată s-a remarcat cu o dublă în… propria poartă. Nu s-a evitat autogolul nici în partida de la Bremen. Rolul „antieroului” în această confruntare i-a revenit jucătorului gazdelor, Petri Pasanen. Fundaşul finlandez a contribuit la înfrângerea de pe stadionul Zimbru (0-2), a echipei sale naţionale, în primul meci din cadrul preliminariilor Euro-2012, cu naţionala R. Moldova.

Grupa B
Olympique Lyon (Franţa) – Schalke-04 (Germania) 1-0
Benfica (Portugalia) – Hapoel Tel-Aviv (Israel) 2-0

În patrulaterul din cadrul grupei „B”, fortuna a zâmbit gazdelor. Michel Bastos a adus victorie lionezilor în disputa cu germanii de la Schalke-04. Mijlocaşul brazilian s-a remarcat de ja în minutul 21, iar cu un sfert de oră mai târziu. Soarta meciului fusese, practic, pecetluită – pentru joc periculos împotriva căpitanului gazdelor Jeremy Toulalan, a fost eliminat de pe teren fundaşul oaspeţilor Benedikt Howedes. Rămaşi în inferioritate, „minerii”, în pofida prezenţei în ofensivă a vedetelor Raul şi Klaas-Jan Huntelaar, nu au mai putut pune probleme apărării franceze. De remarcat, că pentru Schalke-04, debutul internaţional l-a consemnat fotbalistul român Ciprian Deac, transferat de la CFR Cluj. Cel mai puternic club portughez al momentului, Benfica Lisabona, a marcat câte un gol în fiecare repriză, în poarta lui Hapoel Tel-Aviv, şi a obţinut o victorie importantă cu 2-0.

Grupa C
Bursaspor (Turcia) – Valencia (Spania) 0-4
Manchester United (Anglia) – Glazgow Rangers (Scoţia) 0-0

Favoriţii grupei C – Manchester United şi Valencia – au consemnat debuturi contradictorii. Discipolii spaniolului Juan Carlos Carcedo au „destrămat” campioana Turciei, Bursaspor, impunând ex-portarul naţionalei Bulgariei, Dimitar Ivankov să scoată de patru ori balonul din poartă pe arena „Ataturk”. Redutabila MU, însă, pe teren propriu nu a reuşit să demoleze defensiva lui Rangers. Nu au fost ajutaţi „diavolii roşii”, nici de Wayne Rooney care, după o pauză, a revenit în lot. În consecinţă, după egalul de infarct 3-3 cu Everton, din campionatul englez, United a remizat pentru a doua oară consecutiv, complicându-şi puţin realizarea obiectivelor pentru acest sezon. De altfel, ca şi în celelalte grupe, aici toată lupta încă urmează.

Grupa D
Barcelona (Spania) – Panathinaikos (Grecia) 5-1
FC Kopenhaga (Danemarca) – Rubin (Rusia) 1-0

În seria D a etapei grupelor din Champions League este un favorit cert la calificare care şi-a confirmat valoarea deja în prima etapă a competiţiei. Catalanii de la CF Barcelona au repurtat o victorie cu cel mai concludent scor în prima zi a turneului (5-1), iar ghinionul de a fi prima „ciuca bătăilor” în faţa ibericilor, sorţii i l-au hărăzit elenilor de la Panathinaikos Athena. Oaspeţii de pe Nou Camp au reuşit surprinzător să deschidă tabela în minutul 20, prin internaţionalul francez, Sidney Govou, însă catalanii le-au răspuns cu vârf şi îndesat pentru acest curaj tupeistic, taxându-i cu alte cinci goluri. Starul argentinian Messi s-a remarcat prin două goluri, iar hat-trick-ul său a fost anulat de portarul „verzilor” Alexandros Tzorvas, care, în minutul 55, a respins o lovitură de la 11 metri, în executarea lui Lionel. Deşi era cotată cu uşoare şanse la succes în disputa din deplasare cu Kopenhaga, Rubin Kazan nu a obţinut nici un punct în Danemarka. Cu toate acestea, suporterii echipei din Tatarstan nu ar trebui să dispere. O înfrângere în debutul campaniei desigur nu este plăcută, dar nici letală. Competiţia de abia a început, îar în faţă mai sunt cel puţin cinci meciuri de jucat. Reamintim, că la formaţia din Kazan sunt legitimaţi şi moldovenii Ilie Ciobanu (portar) şi Alexandru Antoniuc (atacant), care însă nu au fost inclus în componenţa pentru Champions League.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *