Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la 21 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Femeia 16 Mai 2012, ora 05:48    Din editia print

Femeia în viaţa bărbatului

Marime Font

Mă gândesc de mulţi ani la ce beneficii aduce femeia în viaţa bărbatului. 

Cu ce-l ajută să crească spiritual, cum îl ajută să se dezvolte ca individ, şi găsesc destul de puţine lucruri… Nu discut aici despre relaţia perfectă, în care cei doi se înţeleg doar din priviri şi îşi intuiesc foarte bine acţiunile şi ideile, ci despre relaţia normală, aceea pe care o întâlnim la tot pasul între doi oameni care se înţeleg foarte bine şi se mai şi iubesc pe deasupra.

Concluzia la care am ajuns este că femeia, în general, nu reuşeşte să facă altceva decât să-ţi toace creierii. Apelează fără nicio jenă la şantajul emoţional, ori de câte ori ceea ce gândeşti sau faci contravine propriilor valori, manipulând astfel încât să ajungi să-ţi doreşti ceea ce ea deja doreşte pentru tine. De aceea, o femeie inteligentă nu-i va interzice bărbatului de lângă ea să facă ceva, ci îi va sugera că e mult mai OK să facă altfel. Trebuie să recunosc, cea din urmă, prin inteligenţa de care dă dovadă, este cu mult mai admirată de către mine decât prima, chiar dacă ambele intră în aceeaşi categorie.Relaţia ideală înseamnă iubire, comunicare, respect şi libertate. Am avut-o, la un moment dat, dar a dispărut într-o explozie cosmică de proporţii biblice, lăsând în urmă, precum o bombă nucleară, multă radiaţie, ce va dispărea în timp. Poate sunt eu de vină ori poate caut ceva ce nu există, dar după ce am trecut prin cataclismul de mai devreme, nu caut altceva decât linişte, înţelegere, armonie… Doresc să-i acord libertatea să facă ce-şi doreşte şi la rându-i să mi-o acorde mie, fără ca în acest fel să ne scoatem ochii reciproc.

Este dificil. Factorul uman este cel mai greu de manageriat şi asta o ştie orice proprietar de firmă. Cheltuielile pot fi jonglate, profiturile influenţate, dar resursa umană e dată naibii. Când ai de-a face cu oamenii, Dumnezeu să te păzească. Fiecare are propriul trecut, set de valori, propriile convingeri, dorinţe. Succesul în comunicarea cu unul dintre indivizi nu poate fi aplicat în celelalte. Trebuie, de fiecare dată, o reţetă originală în funcţie de persoana din faţa ta, iar aici am vorbit de domeniul profesional. Transpune ideea aceasta în relaţia de cuplu, unde este cu mult mai dificil.

Ne căutăm drumul în viaţă, căci nu avem încotro. Unii au norocul să-l găsească mai uşor, alţii orbecăiesc. Cu toţii vom ajunge la destinaţie, căci cu o moarte suntem datori. Important e să ne trăim viaţa cu fruntea sus şi inima împăcată. 

www.umbluliber.com
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Un articol de: Petru Stratulat Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul