Actualitate

Femeile antreprenoare vor fi instruite în cadrul unei Academii de Business

Directorul ODIMM, Iulia Iabanji, a declarat la evenimentul de lansare a proiectului că acesta are drept scop crearea unui sistem continuu de instruire a femeilor antreprenoare şi de promovare a abilitării economice şi sociale, transmite IPN.

„Business Women Academy” vine să susţină antreprenoarele care au deja o afacere lansată de un an şi sunt la momentul în care de obicei se ajunge la stagnare. Iulia Iabanji a spus că Academia vine să ajute femeile care doresc să-şi crească cifra de afaceri sau doresc să primească răspuns la întrebarea de ce afacerea nu merge.

„Toate sondajele noastre arată că după lansarea unui business, după un an-doi de activitate, se ajunge la stagnare şi femeile încearcă să caute soluţii. În acest caz va veni în ajutor „Academia de Business pentru Femei” cu un program special de antrenare a acestor femei. Cred că vom găsi soluţii, pentru că femeile antreprenoare au mult potențial”, a spus directorul ODIMM, precizând că Academia mai presupune instruirea femeilor în sensul gestionării afacerii orientate spre export, iar zece femei de afaceri vor primi un grant în acest sens.

Ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, a spus că, lucrând deja de ceva ani în Republica Moldova, s-a convins că femeile din Moldova sunt o resursă incredibilă pentru dezvoltarea ţării şi nu au nevoie de noroc în afaceri pentru că au capacităţile necesare să le dezvolte. „Sunt foarte optimist în ceea ce privește această ţară, pentru că ştiu că nu sunteţi aici doar în calitate de auditoriu, iar o bună parte din femeile antreprenoare prezente aici au lansat deja afaceri interesante cu ajutorul unor granturi acordate de UE. Mă bucur că susţinem acest proiect de creare a unei Academii, pentru că femeile au o creativitate în afaceri foarte mare, dar aceasta nu este valorificată suficient”, a menționat Pirkka Tapiola, adăugând că este importantă implicarea femeilor în domeniul afacerilor într-o lume în curs de dezvoltare.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *