Actualitate

Femeile liberal-democrate lanseaza o campanie pentru copii

„Viitorul e langa tine. Implica-te!” – este denumirea unei actiuni de caritate lansata, ieri, de catre Partidul Liberal Democrat din Moldova, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului. Liliana Palihovici, vicepresedintele PLDM si presedinte al Organizatiei Femeilor Liberal Democrate, a mentionat ca „scopul acestei actiuni este ajutorarea copiilor aflati in dificultate si presupune o activitate de lunga durata”.

Palihovici a mai spus ca aproximativ 30 de familii vulnerabile din sase localitati din suburbiile Chisinaului vor primi de la deputatii PLDM jucarii si rechizite scolare, iar pe parcursul lunilor de vara la sediile teritoriale ale formatiunii vor fi acumulate ajutoare necesare copiilor nevoiasi in procesul de scolarizare.

De asemenea, ieri, in scuarul Catedralei din capitala au fost organizate spectacole, jocuri de animatie cu participarea copiilor, concursuri de desen pe asfalt, poezie si logica, iar cei mai buni au primit si premii. Tot incepand de ieri, in 15 localitati rurale din raioanele Telenesti, Orhei, Rezina, Hancesti si Nisporeni, pana pe 5 iunie va fi prezentat spectacolul pentru copii „Marionetele vesele”.

In aceeasi ordine de idei, Loretta Handrabura, consilier municipal, s-a aratat convinsa ca actiunile respective trebuie sa aiba continuitate si sa fie sustinute si de catre ministerele de resort.
Aceste actiuni sunt intreprinse in urma constatarilor situatiei extrem de complicate a copilului in R. Moldova. „Este tragic sa realizam ca tara noastra s-a transformat intr-un orfelinat gigantic cu „orfani sociali” ai caror parinti si-au motivat abandonul spunand ca „le pasa de copiii lor”, au conchis femeile liberal-democrate.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *