Timpul Liber

Feng Shui în bucătărie

Mâncarea aleasă de noi ar trebui să fie preparată într-o bucătărie primitoare. Bucătăria este într-o continuă schimbare, un loc în care se intersectează nenumărate energii. Multe aspecte de bază ale artei culinare au rămas neschimbate de-a lungul timpului.

Cele cinci energii ale bucătăriei

Cu fiecare energie existentă într-o bucătărie intrăm în contact zilnic, de la mirosuri și culori până la gusturi.

Lemn

Foarte multe bucătării conțin energia lemnului prin mobila existentă în aceasta. Cu toate că funcția lor este aceea de susținere, prezintă și caracteristicile lemnului.

Apă

Apa se găsește în foarte multe locuri din bucătărie. Cu apă se prepară și se încălzesc bucatele.
Pe lângă apa de la robinet, se consideră că toate lichidele au trăsăturile acestei energii. Mișcarea energiei de apă este opusă mișcării energiei de foc.

Foc

Focul a avut o utilizare importantă din cele mai vechi timpuri. Se găsește în orice bucătărie, chiar dacă nu se gătește cu gaze. Chiar și electricitatea este o formă de foc. Astfel, obiecte precum frigiderul, congelatorul, prăjitorul, fierbătorul și orice alt echipament aparțin energiei focului.
Hrana este supusă unui ritual al purificării.

Pământ

Bucătăria în sine poate fi considerată energia pământului din casă. Aici este locul unde se pregătesc alimentele și practic este susținută întreaga familie. Printre alimentele caracteristice pământului regăsim orezul și legumele.

Metal

Energia metalului din bucătărie se poate identifica cu ușurință. Fără această energie, ar fi dificil să putem pregăti mâncarea. Alimentul specific metalului este spanacul.
La fel de importantă este și energia aerului. Fără acesta nu am putea realiza nimic, deoarece ființele nu ar exista. Categoric nu putem pregăti mâncare într-o cameră fără aer. Bucătăria trebuie să fie aerisită cât mai des pentru a se evita acumularea mirosurilor și a aburilor.
Alimentele ne ajută să supraviețuim și să ne creăm o stare de bine. În funcție de anotimp, consumăm preparate specifice care ne oferă plăcerea gustului, și nu numai. Primim un medicament pentru suflet, dar și pentru corp. Dacă suntem deprimați, preferăm dulciurile, dacă suntem răciți, bem multe ceaiuri și supe fierbinți.

Sfaturi

Nu este recomandat ca ușa bucătăriei să fie exact în dreptul cuptorului. Astfel, când gătești stai cu spatele exact în ușă și se creează o stare de anxietate. Dacă nu poți muta aragazul, o soluție ar fi să închizi ușa înainte de a te apuca de treabă.
Dacă sunt două uși în bucătărie, te sfătuim să le închizi pentru a se evita crearea unui flux turbulent.
Pentru bucătărie ar fi bine să folosiți becuri de neon, deoarece utilizează cea mai puțină energie. Ideal ar fi ca bucătăria să fie luminată natural.

Energiile de foc și de apă trebuie poziționate în colțuri sau lângă pereți opuși.
Dacă ai o fereastră poziționata pe sud, este indicat să o acoperi pentru a avea o temperatură și o lumina potrivite în bucătărie.
Este de preferat mobilierul din lemn și mesele rotunde.
O culoare potrivită bucătăriei este albul.

Cuțitele și ustensilele ascuțite nu trebuie lăsate să atârne pe perete. Distrug energia și reprezintă un pericol pentru cei din casă.
Forma bucătăriei trebuie să fie pătrată sau dreptunghiulară.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *